Γιατί η τηλεόραση μπορεί να είναι και στολίδι στο σαλόνι σου!

Μια λίστα με τις καλύτερες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν για να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει στο σαλόνι σου.

Πάντοτε σε περίοπτη θέση στο σαλόνι, η τηλεόραση μαγνητίζει το βλέμμα είτε είναι σε λειτουργία είτε όχι. Με την εξέλιξη που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα, οι νεότερες τηλεοράσεις είναι πιο λεπτές από ποτέ, με περίτεχνες βάσεις, όμορφα πλαίσια -κάποιες φορές μεταλλικά- και κάνουν το παν για να εξαφανίσουν τα καλώδια. Σκοπός είναι να αποτελούν μεν αναπόσπαστο κομμάτι του χώρου όμως να προσφέρουν αισθητικά σε αυτόν, ως κομμάτι του.

Βεβαίως, πολλές τέτοιες τηλεοράσεις, με σχεδιασμό που ξεφεύγει από τα βασικά, προσφέρουν και μερικές από τις καλύτερες τεχνολογίες εικόνας και ήχου που μπορείς να βρεις σε TV. Οπότε έχεις δύο σε ένα: όμορφο σχεδιασμό και εξίσου ποιοτική εμπειρία παρακολούθησης. Ορισμένα τέτοια μοντέλα θα βρεις παρακάτω.

Samsung QLED “The Frame” (2021)

Κυριολεκτικά δημιουργημένη για να μοιάζει με πίνακα που φιλοξενεί έργα τέχνης, η φετινή Samsung QLED “The Frame” μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στο σαλόνι και πάλι να «μπερδεύει» όποιον την κοιτάζει: είναι καμβάς ή οθόνη αυτό που βλέπουν; Με πάχος πλαισίου μόλις 24.9 χιλιοστά, αφήνει ελεύθερη σχεδόν ολόκληρη την μπροστινή όψη η οποία μπορεί να προσαρμοστεί με φωτογραφίες δικές σου ή όποιες διαλέξεις από την τεράστια γκάμα που μπορείς να κατεβάσεις απευθείας στην τηλεόραση (ορισμένα επί πληρωμή). Όταν μια εικόνα εμφανίζεται στην οθόνη, τότε το λεπτό πλαίσιο την κάνει να φαίνεται σαν κορνιζαρισμένη και μπορείς μάλιστα να αποκτήσεις διαφορετικού χρώματος και υφής πλαίσιο για να τη «ντύσεις» οποιαδήποτε στιγμή (πωλούνται ξεχωριστά).

Οι επιδόσεις της ως τηλεόραση είναι τόσο εντυπωσιακές όσο και η εμφάνισή της, με πάνελ QLED, ανάλυση 4K Ultra HD και όγκο χρώματος 100%. Πρακτικά, σε κάθε επίπεδο φωτεινότητας τα χρώματα παρουσιάζονται ζωντανά, ακριβή και αναλλοίωτα ενώ χάρη στο QLED πάνελ της Samsung, η αντίθεση φτάνει σε υψηλά επίπεδα, χαρίζοντας βαθύ μαύρο για να συνοδεύει τα πλούσια χρώματα. Για ταινίες, παιχνίδια και γενικότερη χρήση, η Samsung QLED “The Frame” είναι ένα έργο τέχνης από κάθε άποψη.

LG G1 OLED evo

Εξελιγμένη σε κάθε επίπεδο, η σειρά LG G1 OLED evo δεν… κουράζεται για να αποκτήσει μια θέση στην καρδιά όποιου την αντικρύσει. Με διακριτική βάση που αφήνει τη συσκευή να «ανασάνει» και να αναδείξει τα κάλλη της, ταιριάζει εύκολα σε κάθε σαλόνι ανεξάρτητα από τη διακόσμηση. Έχει εξαιρετικά λεπτά περιθώρια γύρω από την οθόνη κι έτσι το βλέμμα εστιάζει στο εκπληκτικό πάνελ της κι όχι στη βάση ή το πλαίσιο, και δικαίως – όταν βρίσκεται σε λειτουργία, είναι δύσκολο να την αγνοήσει κανείς.

Αυτόφωτα pixels που προσφέρουν 100% ακρίβεια χρώματος, απεριόριστη αντίθεση και πραγματικό μαύρο, συνδυάζονται με κορυφαίες τεχνολογίες όπως Filmmaker Mode, Dolby Atmos και Dolby Vision IQ για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης, από τον ήχο έως την εικόνα. Σε αυτό το «πακέτο» συμπεριλαμβάνεται και το gaming, καθώς υποστηρίζει VRR και 4K/120Hz για να εκμεταλλευτεί πλήρως τις νεότερες κονσόλες αλλά και NVIDIA G-Sync/AMD FreeSync για αντίστοιχα ομαλές επιδόσεις αν συνδεθεί με υπολογιστή. Μια από τις κορυφαίες προτάσεις για κάθε τύπο, από τον σινεφίλ ως τον gamer, η LG G1 OLED evo δε θα απογοητεύσει ούτε στιγμή.

Sony Bravia XR A90J

Οι νέες τηλεοράσεις Bravia είναι γεγονός, με την εξαιρετική σειρά Sony Bravia XR A90J να ξεχωρίζει για πολλούς λόγους. Αρχικά, η σχεδίαση One Slate σχεδόν εξαλείφει τα περιθώρια γύρω από την οθόνη, δίνοντάς σου καθαρή εικόνα από άκρη σε άκρη. Η μινιμαλιστική βάση που διαθέτει κάνει εύκολη την αλλαγή κλίσης μιας και προσαρμόζεται σε τρεις θέσεις, επιτρέποντάς σου να ελαχιστοποιήσεις τα κενά σημεία ή να δημιουργήσεις χώρο για την τοποθέτηση ενός soundbar. Κάτι που δεν είναι απαραίτητο, καθώς η τεχνολογία Acoustic Surface Audio+ προσφέρει ήχο που κατακλύζει τον χώρο και δεν υπάρχουν ορατά ηχεία στις πλευρές της τηλεόρασης – είναι ενσωματωμένα στο εσωτερικό της.

Φυσικά, η Sony γνωρίζει καλά τι εστί κινηματογράφος κι έτσι το OLED πάνελ συνδυάζεται με τον πρωτοποριακό επεξεργαστή Cognitive Processor XR για να συνθέσουν μοναδικές εικόνες. Από τη μία, φανταστικά χρώματα που ζωντανεύουν κάθε σκηνή όσο φωτεινή ή σκοτεινή κι αν είναι, καθώς τα αυτόφωτα pixels προσφέρουν άριστη αντίθεση και πραγματικά μαύρα. Από την άλλη, ο επεξεργαστής αναλύει μεμονωμένα διάφορα στοιχεία της εικόνας για να τα βελτιώσει ξεχωριστά όμως πάντοτε ως μέρος του συνόλου, παράγοντας έτσι αποτελέσματα που θα φέρουν τον κινηματογράφο στο σαλόνι σου.

Samsung Neo QLED QN90A

Η επόμενη γενιά τηλεόρασεων QLED έφτασε, με την Samsung Neo QLED QN90A να βελτιώνονται τόσο εξωτερικά όσο κι εσωτερικά. Κρατώντας το πάχος του πλαισίου στο ελάχιστο, η τηλεόραση συνοδεύεται από μια κομψή βάση που δε θυμίζει παραδοσιακό TV stand. Το πάνελ διαθέτει αντιθαμβωτική επίστρωση, με σκοπό να μην επηρεάζεται η εμπειρία θέασης από τις αντανακλάσεις του χώρου – είτε με αναμμένα φώτα είτε με σβηστά, η παρακολούθηση γίνεται απόλαυση. Τα νέα και λεπτότερα Mini Quantum LEDs προσφέρουν πιο ακριβή έλεγχο φωτισμού, για καλύτερη διαχείριση φωτός όπου χρειάζεται κι έτσι οι σκοτεινότερες σκηνές να εμφανίζονται όπως πρέπει.

Αντίστοιχα, η φωτεινότητα είναι εντυπωσιακή όπως πάντα και βοηθάει στην απόδοση ζωηρών χρωμάτων κι όχι μόνο – αν το δωμάτιο έχει πλούσιο φωτισμό, τότε η εμπειρία θέασης δεν επηρεάζεται αρνητικά. Με ανάλυση 4K, ρυθμό ανανέωσης έως και 120Hz και χαμηλό χρόνο απόκρισης αλλά και VRR, είναι ιδανική επιλογή για gamers που θέλουν να λάβουν τα μέγιστα από τις νεότερες κονσόλες και PC. Παράλληλα, το Object Tracking Sound+ εγγυάται πως ο ήχος ακολουθεί τη δράση στην οθόνη, δίνοντάς σου ολοκληρωμένη ηχητική αίσθηση και μειώνοντας την ανάγκη για ηχοσύστημα.

LG OLED WX9

Βραβευμένος σχεδιασμός κι όχι άδικα. Με πάχος μόλις 3.85mm, η LG OLED WX9 είναι σαν αφίσα που τοποθετείται στον τοίχο, ένας ηλεκτρονικός καμβάς χωρίς πλαίσιο και σίγουρα χωρίς τον παραδοσιακό σχεδιασμό τηλεοράσεων. Μια καλωδιοταινία από την πίσω όψη της οθόνης εκτείνεται προς την κεντρική μονάδα, που φιλοξενεί ηχοσύστημα 4.2 καναλιών και τον «κορμό» των τεχνολογιών της TV γενικότερα. Γλιτώνεις την ανάγκη για ένα soundbar και παράλληλα η τηλεόραση δείχνει ονειρική όταν βρίσκεται στον τοίχο, μια εικόνα που δεν έχεις ξαναδεί.

Τα ίδια ισχύουν κι όταν λειτουργεί, με 4K Ultra HD OLED πάνελ που προσφέρει έναν απίθανο συνδυασμό ποιότητας εικόνας, ακρίβειας και ζωντάνιας χρώματος, βάθους αντίθεσης και πραγματικού μαύρου που την καθιστά ιδανική για ταινίες, αθλητικούς αγώνες και gaming όπως και κάθε άλλη χρήση. Ομαλές εικόνες χωρίς είδωλα, υποστήριξη προτύπων HDR, Dolby Vision μαζί με Dolby Atmos και το πρωτοποριακό Filmmaker Mode μεταξύ πολλών ακόμα κάνουν την LG OLED WX9 ένα ολοκληρωμένο πακέτο με μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες που κυκλοφορούν, όπως και μια από τις πιο ξεχωριστές τηλεοράσεις που έχουν δημιουργηθεί χάρη στο μοναδικό της design.