Γιατί Google και Microsoft πέφτουν στα πόδια μιας 10χρονης μαθήτριας

Business Insider

Στα 10 της χρόνια, η Σαμάιρα Μέχτα έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω της το ενδιαφέρον των τεχνολογικών γιγάντων της Silicon Valley, λόγω της δουλειάς που έχει ήδη επιδείξει ως προγραμματίστρια.

Η ταλαντούχα πιτσιρίκα είναι μάλιστα διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας που έχει ήδη ιδρύσει, της CoderBunnyz, και έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε τεχνολογικά συνέδρια.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Σαμάιρα ήταν 8 ετών και έφτιαξε το ηλεκτρονικό παιχνίδι CoderBunnyz, με σκοπό να μάθουν κι άλλα παιδιά πώς να φτιάχνουν κώδικες για προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Άλλωστε η ίδια έγραφε κώδικες από τα 6 της...

Ένα βραβείο 2.500 δολαρίων για τη δημιουργία του παιχνιδιού ήταν μόνο η αρχή. Λίγο αργότερα, η Σαμάιρα αποφάσισε να πουλάει το παιχνίδι της μέσω της Amazon. «Έχουμε πουλήσει πάνω από 1.000 CoderBunnyz, άρα έχουμε εισπράξει 35.000 δολάρια και αυτό μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο» λέει η μικρούλα επιχειρηματίας στο BusinessInsider.

Πλέον η 10χρονη έχει λανσάρει και ένα δεύτερο παιχνίδι στο εμπόριο, το CoderMindz, που βοηθάει τα παιδιά να μάθουν να φτιάχνουν κώδικα μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτά ήταν αρκετά για να την προσεγγίσει η Google και να της προτείνει συνεργασία, προκειμένου να δίνει το παρών στα events που διοργανώνει, ενώ η Μισέλ Ομπάμα της έγραψε επιστολή, ενθουσιασμένη από το έργο της. H Google δε, φρόντισε ήδη να της κάνει επαγγελματική πρόταση, ζητώντας της να σκεφτεί αν θα ήθελε να συνεργαστεί μαζί τους μόλις ενηλικιωθεί. Παρομοίως και η microsoft, ενώ η Σαμάιρα περιγράφει χαρούμενη τη γνωριμία της με τον Μαρκ Ζάκεμπεργκ του Facebook και τα καλά λόγια που της είπε.

Το μέλλον της προδιαγράφεται λαμπρό και πολλοί στοιχηματίζουν ότι ως τώρα έχουμε πάρει μόνο μια μικρή γεύση από το τι μπορεί να προσφέρει η Σαμάιρα στο διαδίκτυο και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

(Με πληροφορίες από BusinessInsider)