Γουίμπλεντον, Σερένα Γουίλιαμς: Οι λόγοι πίσω από τα μαύρα αυτοκόλλητα στο μάγουλο της

Συμβολικό ή ένα τέχνασμα για να αποθαρρύνει την αντίπαλό της.
via Associated Press

Η Σερένα Γουίλιαμς, επέστρεψε στο Γουίμπλεντον, αλλά αποκλείστηκε μόλις στον πρώτο γύρο αφού έχασε από την Γαλίαδα Αρμονί Ταν με 2-1 σετ, σε έναν αγώνα που κράτησε περίπου τρεις ώρες.

Η 40χρονη κάτοχος 23 Grand Slam, προκάλεσε εντύπωση, αφού αγωνίστηκε με μαύρα αυτοκόλλητα στο πρόσωπό της. Σύμφωνα με την «Daily Mail», αυτά τα αυτοκόλλητα έκαναν πολλούς να αναρωτηθούν αν ήταν κάτι συμβολικό ή ένα τέχνασμα για να αποθαρρύνει την αντίπαλό της.

Όπως τελικά αποδείχτηκε αυτές οι μικρές μαύρες λωρίδες στο μάγουλό της, ήταν ιατρική ταινία, η οποία όπως πιστεύεται, βοηθάει στο να διατηρούνται καθαρά τα ιγμόρεια και να αναπνέει σωστά.

Η Σερένα Γουίλιαμς πάσχει από υποτροπιάζουσα ιγμορίτιδα που εκτός από το μπλοκάρισμα των αεραγωγών, μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους και πίεση, άρα πόνο στο πρόσωπο.

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Αγγλίας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπίσει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα σύμφωνα με όσα γράφει πάντα η «Daily Mail».

Μάλιστα το υλικό αυτό είναι εξαιρετικά εύκαμπτο και συνήθως το χρησιμοποιούν για την αποκατάσταση των μυών και να αυξήσει το εύρος της κίνησης στις αρθρώσεις. Μάλιστα έχει γίνει απαραίτητο για αθλητές κορυφαίου επιπέδου, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Τάιγκερ Γουντς, παρ’ ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι είναι αποτελεσματικό.

Αξίζει να αναφέρουμε μάλιστα ότι η εταιρεία «KT Tape» που κατασκευάζει αυτή την ταινία έχει προειδοποιήσει τους αθλητές ότι δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ με αυτόν τον τρόπο.

Δημοφιλή