Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Προσθήκη της huffingtonpost.gr στην Google

Ένα δελφίνι οπλισμένο με τόξα και κατασκοπευτικές κάμερες το οποίο είχε στρατολογηθεί από το Ισραήλ για να παρακολουθεί τους κομάντο της Χαμάς εντοπίστηκε από τους Παλαιστίνιους οι οποίοι και το αιχμαλώτισαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Al-Quds βλέποντας οι μαχητές της Χαμάς τις “ύποπτες κινήσεις” του δελφινιού κατάλαβαν ότι είχε σταλεί από το Ισραήλ για να συλλέξει πληροφορίες των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της μονάδας.

Advertisement
Advertisement

Οι μαχητές κατάλαβαν ότι έφερε πάνω του κατασκοπευτικό εξοπλισμό όταν το έβγαλαν από τη θάλασσα και το έλεγξαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ έχει κατηγορηθεί από τους Παλαιστίνιους για τη χρήση ζώων σε μια προσπάθεια να κατασκοπεύσουν τους εχθρούς τους. Για παράδειγμα το 2010 κατηγορήθηκε η Μοσάντ ότι άφησε ελεύθερο ένας καρχαρίας που σκότωσε αρκετούς τουρίστες στην Αίγυπτο, σε μια προσπάθεια να πλήξει τον τουρισμό της χώρας.

ΠΗΓΗ: ynetnews.com