chat icon
Link copied!

Η Αθήνα των ευκαιριών, καθώς ένας ακόμα όμιλος, ο Ruby ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία του στη Νότια Ευρώπη, δημιουργεί ένα νέο Lean Luxury ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Ομονοίας το ξενοδοχείο των 114 δωματίων θα φέρει στην καρδιά της Αθήνας τη χαρακτηριστική φιλοσοφία του ομίλου: μια εμπειρία χαλάρωσης με επίκεντρο τον σύγχρονο σχεδιασμό, σε έναν από τους πιο δυναμικούς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Το έργο αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Primetown Development, στρατηγικό εταίρο του ομίλου Ruby, που ξεχωρίζει για την τεχνογνωσία της στη μετατροπή αστικών ακινήτων σε υψηλής ποιότητας χώρους φιλοξενίας – μια προσέγγιση που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη στρατηγική για έξυπνες, σχεδιαστικά εστιασμένες αναπλάσεις.

Advertisement
Advertisement

Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει στον αριθμό 7 της Αγίου Κωνσταντίνου, λίγα μόλις βήματα από τον σταθμό του μετρό Ομόνοια και σε κοντινή απόσταση από βασικά σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, όπως η Ακρόπολη, η Πλάκα και η πλατεία Συντάγματος. Ο κοινόχρηστος χώρος στο ισόγειο θα περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό 24ωρο bar των ξενοδοχείων του ομίλου Ruby, καθώς και ξεχωριστή αίθουσα πρωινού. Ανάμεσα στα highlights συγκαταλέγεται η ευρύχωρη βεράντα του πέμπτου ορόφου με εξωτερικό bar και πισίνα, καθώς και ένα rooftop στον ένατο όροφο, ιδανικό για ιδιωτικές συγκεντρώσεις και στιγμές ανεπιτήδευτης απόλαυσης με θέα την πόλη.

«Είμαστε περήφανοι που εξασφαλίσαμε αυτό το εξαιρετικό project και που συμβάλλουμε με την εκτενή μας εμπειρία στη μετατροπή ιδιαίτερων αστικών κτιρίων σε αποδοτικές, lifestyle μονάδες φιλοξενίας», δήλωσε η Catherine Hilt, Associate Director Development για τη Νότια Ευρώπη στη Ruby Group. «Η Αθήνα αποτελεί ένα συναρπαστικό επόμενο βήμα για την ανάπτυξη του ομίλου Ruby και ενσαρκώνει απόλυτα τον τύπο του ζωντανού, πολιτισμικά πλούσιου προορισμού στον οποίο η φιλοσοφία Lean Luxury αποκτά πραγματική υπόσταση. Μαζί με τον συνεργάτη μας Primetown Development και σε στρατηγική ευθυγράμμιση με τον όμιλο της IHG, ανυπομονούμε να δώσουμε ζωή σε αυτό το ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας».

RUBY RUBY

 

Ο  Σωτήριος Αθηναίος, Partner στην Primetown Development, σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με τον όμιλο Ruby και την IHG σε ένα έργο που επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη φιλοξενία στην καρδιά της Αθήνας. Στόχος μας είναι να δώσουμε νέα ζωή σε αυτό το εμβληματικό κτίριο και να δημιουργήσουμε έναν χώρο που να αντικατοπτρίζει τη δημιουργική ενέργεια και τον πολιτιστικό δυναμισμό της πόλης. Αυτό το ξενοδοχείο είναι κάτι παραπάνω από ένα ακίνητο – είναι μια δήλωση για το μέλλον της Αθήνας ως έναν ζωντανό και διεθνώς αναγνωρίσιμο προορισμό».

Το νέο ξενοδοχείο του ομίλου Ruby στην Αθήνα θα ενταχθεί στο premium portfolio της IHG Hotels & Resorts, έπειτα από την εξαγορά του brand τον Φεβρουάριο του 2025.

Το ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει το 2027.

Advertisement

https://www.huffingtonpost.gr/entry/schese-poiotetas-times-zetoen-pleon-oi-xenoi-yia-taxidia-sten-ellada_gr_685cdbbee4b0c601d5a18900

 

Ο όμιλος Ruby προσφέρει μια σύγχρονη και προσιτή μορφή πολυτέλειας για τους σύγχρονους ταξιδιώτες που δίνουν σημασία τόσο στο κόστος όσο και στο στιλ. Από το 2013, ο όμιλος Ruby λειτουργεί σήμερα 20 ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ ακόμη 14 βρίσκονται υπό κατασκευή ή στον σχεδιασμό. Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει τα Ruby Workspaces – πλήρως εξοπλισμένους χώρους εργασίας με δημιουργική ατμόσφαιρα και πρόσβαση σε μια εμπνευσμένη επαγγελματική κοινότητα.

Advertisement

Την επέκταση του ομίλου υποστηρίζουν οικονομικά ισχυροί μέτοχοι: η Cura (family office της γερμανικής οικογένειας Otto), ο αυστριακός όμιλος Soravia, η Franger Investment (γερμανικό family office), το private equity fund Ocean Link, ο επενδυτής Michael Hehn και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης Michael Struck, που κατέχουν από κοινού τις μετοχές της εταιρείας.