Ξεκινά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από επίθεση με φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη.

Στο εδώλιο θα καθίσει ο 18χρονος φερόμενος ως ηθικός αυτουργός ο οποίος προανακριτικά έχει ομολογήσει ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα, ωστόσο όπως υποστήριξε σκοπός του ήταν να την πετάξει προς τα επάνω κι όχι να κάνει κακό.

Advertisement
Advertisement

Το βαρύ κατηγορητήριο

Ανθρωποκτονία

Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού- Βιαιοπραγία από κοινού

Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Advertisement

Όλες οι πράξεις διώκονται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου

Η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης

Υπενθυμίζεται, ότι ο 18χρονος είχε υποβάλει αίτημα για να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, παραπέμποντας στο δεύτερο σκέλος της υπόθεσης.

Ειδικότερα, η υπόθεση έχει δύο σκέλη. Η πρώτη δικογραφία αφορά τον 18χρονο φερόμενο ως φυσικό αυτουργό ενώ η δεύτερη την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Advertisement

Για την υπόθεση έχουν γίνει δεκάδες προφυλακίσεις ενώ την περασμένη Δευτέρα συνελήφθη ακόμα ένα άτομο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος επίσης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.