Αυξημένες παρουσιάζονται οι μεταναστευτικές ροές από την Λιβύη στην Κρήτη, καθώς τις τελευταίες ώρες κατέφτασαν στο νησί σχεδόν 400 μετανάστες, ενώ σε εξέλιξη είναι δύο επιχειρήσεις διάσωσης από τις ελληνικές αρχές.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν δύο σκάφη νότια της Ιεράπετρας, με αποτέλεσμα οι λιμενικές αρχές να έχουν στήσει επιχείρηση διάσωσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των ατόμων που επιβαίνουν στα συγκεκριμένα σκάφη.

Advertisement
Advertisement

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (6/3) οι αρχές εντόπισαν επτά σκάφη με μετανάστες νότια της Κρήτης. Σύμφωνα με το patris.gr, κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασαν στην Γαύδο πέντε σκάφη στα οποία επέβαιναν 310 άτομα ενώ στην Αγία Γαλήνη τις πρώτες πρωινές ώρες έφτασαν ακόμα δύο σκάφη με 86 άτομα.

Τα σκάφη εντοπίστηκαν από το λιμενικό σώμα που με ασφάλεια τα οδήγησε στα λιμάνια της Γαύδου και των Καλών Λιμένων. Στην πλειονότητά τους οι μετανάστες είναι άνδρες, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ταυτοποίησή τους.

Για την μεταφορά τους στην Ελλάδα συνελήφθη ένας 18χρονος Σουδανός ο οποίος φέρεται να είναι ο διακινητής των 63 μεταναστών που έφτασαν στις 4/3 στη Γαύδο, ενώ χειροπέδες πέρασαν οι αρχές και σε έναν 17χρονο Αιγύπτιο ο οποίος κατονομάστηκε ως διακινητής του σκάφους που μετέφερε 38 μετανάστες και εντοπίστηκε στους Καλούς Λιμένες.

Πηγή: patris.gr