Στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών απέστειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας την υπόθεση θανάτου τού Βασίλη Καλογήρου, μία κίνηση που προκάλεσε την εντύπωση των έμπειρων αξιωματικών της Αστυνομίας για δύο βασικούς λόγους.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/ti-edeixan-oi-toxikoloyikes-exetaseis-toe-vasile-kaloyeroe-vinteo_gr_67e57f69e4b0455df70b1148

Advertisement
Advertisement

Ο πρώτος είναι ότι το Ανθρωποκτονιών υπάγεται στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, που εποπτεύεται από Εισαγγελέα Εφετών και εκείνος είναι ο δικαστικός λειτουργός, ο οποίος θα αποφασίσει τελικά εάν θα αναλάβει την υπόθεση η συγκεκριμένη υπηρεσία ή όχι.

Ο δεύτερος λόγος, και εξίσου σημαντικός, είναι πως δεν έχει προκύψει κανένα στοιχεία από την ημέρα που εντοπίστηκε η σορός του Βασίλη Καλογήρου, που να αφήνει υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια. Αντιθέτως, όλες οι ιατροδικαστικές και εργαστηριακές εξετάσεις δείχνουν ότι ο 28χρονος, μετά την εξαφάνισή του, έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια.

Ο εποπτεύων Εισαγγελέας Εφετών αναμένεται να μελετήσει τα στοιχεία και να αποφασίσει.