Οι πιστοί θαυμαστές του αβγού δεν τα χορταίνουν. Έτσι, κι εγώ προσπαθώ να βρίσκω συνέχεια νέες συνταγές για να βάλω λίγη ποικιλία στο πρωινό του σαββατοκύριακου ή σε ένα εύκολο δείπνο. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, τα αβγά είναι μία εύκολη και γευστική λύση όταν βαριέται κανείς να περάσει ώρες στην κουζίνα. Αυτή η συνταγή είναι διαφορετική από όλες όσες έχουμε συνηθίσει, έχει τις ρίζες της στην Αφρική, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ανατολή και ονομάζεται Shakshuka. Προσωπικά, δεν είναι πολύ φίλος των καυτερών, αλλά αν εσάς σας αρέσουν, αυτή είναι η ευκαιρία σας για να το παρακάνετε!

Υλικά:

Advertisement
Advertisement

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. του γλυκού κύμινο

2 κουτ. του γλυκού πάπρικα

θαλασσινό αλάτι

πιπέρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Advertisement

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

400 ml ντομάτα κονκασέ

3 φλιτζ. ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα

Advertisement

6 αβγά

μαϊντανός

Εκτέλεση:

Advertisement

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ρίχνουμε την ντομάτα (και το κόνκασέ και την φρέσκια) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 ακόμα λεπτά.

Advertisement

Στη συνέχεια σπάμε τα αβγά.

Advertisement

Αν το τηγάνι μας έχει καπάκι, το σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο μάτι. Αν πάλι, όχι, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 με 10 λεπτά (στους 190 βαθμούς).

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubbles & avocados

Advertisement