Όπως όλες οι σούπες βελουτέ, έτσι και αυτή μπορεί να σας ζεστάνει και να σας χορτάσει μία κρύα μέρα του χειμώνα. Επίσης, είναι ιδανική για πρώτο πιάτο, τώρα τις γιορτές.

Υλικά:

Advertisement
Advertisement

3 μεγάλες γλυκοπατάτες

2 πράσα

1 κρεμμύδι ξερό

3 καρότα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

Advertisement

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά μας, τα κόβουμε στα 4 και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Advertisement

Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό ίσα ίσα να καλύψει τα λαχανικά μας.

Μόλις πάρει μία βράση, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε την πάπρικα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.

Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν για μισή ώρα (ή μέχρι να μαλακώσουν) και απομακρύνουμε από την φωτιά. Αν το νερό μας έχει βγει παραπάνω, βγάζουμε λίγο με μία κουτάλα και το βάζουμε σε παγοκύστες ώστε να έχουμε και ζωμό λαχανικών στο μέλλον!

Advertisement

Με το ειδικό εργαλείο/κοντάρι που αλέθει τις σούπες ή με έναν μύλο (όπως έκαναν παλιά) κάνουμε την σούπα μας βελουτέ. Βάζουμε πάλι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βγάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubbles & avocados

Advertisement