Δεν είναι τυχαίο ότι η Μεσογειακή κουζίνα είναι τόσο δημοφιλής ανά τον κόσμο. Πόσο μάλλον όταν μερικές από τις συνταγές της είναι τόσο απλές και νόστιμες. Σε περίπτωση λοιπόν που έχετε καλεσμένους και θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο που δεν θέλει πολύ ώρα αυτές είναι δυο σίγουρες απλές συνταγές. Η μία είναι Ιταλική και την άλλη την φτιάχνουν κυρίως στη Γαλλία. Καλή επιτυχία!

Δαμάσκηνα με μπέικον

Advertisement
Advertisement

Υλικά

Δαμάσκηνα (μεσαία η μεγάλα) προτείνουμε 3 ανά καλεσμένο

1 φέτα μπέικον για κάθε δαμάσκηνο

Φρέσκια μέντα ή δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Καλύψτε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος Πάρτε ένα μεσαίο ή μεγάλο δαμάσκηνο και τυλίξτε μια λεπτή φέτα μπέικον γύρω από αυτό. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να κρατηθεί το μπέικον στη θέση του. Ψήστε μέχρι το μπέικον να γίνει διαφανές ( όχι περισσότερο από 10 λεπτά). Σερβίρετε με φρέσκα φύλλα μέντας ή δεντρολίβανο.

Advertisement

Μπρουσκέτα

Υλικά

Advertisement

Φέτες ψωμί (προτείνουμε 2 ανά καλεσμένο)

3-4 μέτριες ώριμες ντομάτες

Βασιλικός

Advertisement

Πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο

Ρίγανη

Advertisement

Αλάτι

Advertisement

Εκτέλεση

Ξεπλένετε τις ντομάτες και στη συνέχεια της κόβετε σε κυβάκια και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ. Κόψτε λίγο βασιλικό με τα χέρια σας και ρίξτε τον στο μπόλ. Προσθέστε λίγο πιπέρι, μια λιωμένη σκελίδα σκόρδο, ρίγανη και μια πρέζα αλάτι στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια αφαιρέστε το σκόρδο. Εν τω μεταξύ ετοιμάστε το ψωμί. Το χτεσινό ψωμί είναι πάντα καλύτερο, αλλα αν είναι φρέσκο, τότε ψήστε το για λίγα λεπτά για να στεγνώσει. Κόψτε το ψωμί, ψήστε το στην τοστιέρα και τρίψτε λίγο φρέσκο σκόρδο πάνω σε κάθε φέτα. Μοιράστε το μείγμα ντομάτας στις φέτες του ψωμιού και περιχύστε κάθε φέτα με λίγο ελαιόλαδο.

Advertisement