Παντρεύοντας την στεριά με την θάλασσα και τα Τρίκαλα με την Νάξο! Μια πεντανόστιμη εκδοχή ανάμεσα σε σπετζοφάι και λουκάνικο σαγανάκι!

Υλικά

Advertisement
Advertisement

300 gr. λουκάνικο Τρικάλων

6-7 πιπεριές Φλωρίνης

2 σκελίδες σκόρδο

250 ml. λευκό κρασί

150 gr. τυρί Αρσενικό Νάξου

2 ντομάτες

Advertisement

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Θρούμπι

Advertisement

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Οδηγίες

Advertisement

Κόβουμε σε κομμάτια το λουκάνικο και τις πιπεριές.

Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τις σκελίδες σκόρδου, τις οποίες έχουμε πατήσει ελαφρά με το μαχαίρι.

Κατόπιν τις αφαιρούμε και προσθέτουμε το λουκάνικο.

Advertisement

Τηγανίζουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει.

Advertisement

Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, και τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, πιπέρι, το θρούμπι και ελάχιστο νερό.

Advertisement

Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε το τυρί και το αφήνουμε να λιώσει!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook.