Μια εκπληκτική εκδοχή για κοτόσουπα, με υφή ελαφρά κρεμώδη και πλούσια γεύση! Η ιδανική δυναμωτική σούπα για τον χειμώνα αλλά και για να την σερβίρεται σαν ορεκτικό στο γεύμα σας!

ΑΠΟΔΟΣΗ: 6-8 Μερίδες

Advertisement
Advertisement

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45 λεπτά

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά

> Για την Σούπα

1 μεγάλο κοτόπουλο

Advertisement

100 gr. ρύζι blue bonnet

Αλάτι

> Για το Αυγολέμονο

Advertisement

1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ

750 ζωμό ζεστό από την σούπα

2 κρόκους αυγών

Advertisement

80 gr. βούτυρο

Χυμό λεμονιού

Μοσχοκάρυδο

Advertisement

Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Advertisement

Αλάτι

> Για το Κοτόπουλο

Βούτυρο

Advertisement

Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Αλάτι

Οδηγίες

1. Η σούπα. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει σε 3 λίτρα νερό.

2. Βράζουμε το κοτόπουλο για 45 λεπτά, όσο βράζουμε το κοτόπουλο, ταυτόχρονα ξαφρίζουμε και αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνειά του νερού. Μόλις βράσει το κοτόπουλο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το κρατάμε ζεστό.

3. Προσθέτουμε στον ζωμό αλάτι και το ρύζι, συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να βράσει το ρύζι. Αφαιρούμε 1 φλυτζάνι ζωμό από την σούπα και τον αφήνουμε να κρυώσει για να φτιάξουμε την σάλτσα αυγολέμονο.

4. Η σάλτσα αυγολέμονο. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τους κρόκους, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ και το 1 φλυτζάνι κρύου ζωμού και ανακατεύουμε καλά.

5. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρδο και 2 φλυτζάνια ζεστό ζωμό από το φαγητό μας. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

6. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο. Προσθέτουμε την σάλτσα στο φαγητό και ανακατεύουμε καλά.

7. Το κοτόπουλο. Αλείφουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στο γκρίλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook.