Μαγειρεύουμε την τέλεια vegan συνταγή με συνδυασμό ζυμαρικών, ζαρζαβατικών για το πιάτο ημέρας. Πένες με σέσκουλα και καρυδόψιχα. Οι ξηροί καρποί αντικαθιστούν τέλεια το τριμμένο τυρί.

Θα προσθέσουμε σκόρδο σε φετάκια, μαϊντανό ψιλοκομμένος, ντομάτα πελτέ και ξύσμα από λεμόνι.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4-5

Προετοιμασία: 20′

Μαγείρεμα: 20′

Υλικά

500 γρ. πένες

Advertisement

500 γρ. σέσκουλα, χοντροκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια

1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Advertisement

½ κ.σ. ντοματοπελτέ

ξύσμα από 1 λεμόνι

80-100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη

Advertisement

60 ml ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Advertisement

Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε πρώτα τα σέσκουλα για 2′, μέχρι να μαλακώσουν.Τα στραγγίζουμε.

Advertisement

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε ½ φλιτζ. από το νερό όπου τα βράσαμε και τα στραγγίζουμε.

Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τον πελτέ για ½ λεπτό. Ρίχνουμε τα σέσκουλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3′-4′, ώστε να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Advertisement

Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #217» σε συνταγή Νένας Ισμυρνόγλου.