Το τοστ είναι μία πολύ εύκολη λύση, οπότε αν κάνεις μία διατροφή χωρίς αλεύρι τα πράγματα δυσκολεύουν όταν θέλεις να φας κάτι πρόχειρο ή να ετοιμάσεις κάτι για να πάρεις μαζί σου στην δουλειά. Το μπρόκολο, όμως, ήρθε να δώσει την λύση. Διαφορετικά ψωμάκια που μπορείτε να μετατρέψετε σε σάντουιτς και να τα πάρετε μαζί σας παντού.

Υλικά:

Advertisement
Advertisement

1 μεγάλο μπρόκολο πλυμένο και καθαρισμένο, ωμό

1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

4 αβγά

Μυρωδικά της επιλογής σας (εγώ έβαλα θυμάρι)

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Advertisement

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Κόβουμε το μπρόκολο ώστε να μείνουν μόνο οι «φούντες» και λίγο από το κοτσάνι και το «χτυπάμε» στο multi. Από αυτό το μείγμα θα χρειαστούμε 4 φλιτζάνια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα 4 φλιτζάνια από το τριμμένο ωμό μπρόκολο, το αλεύρι αμυγδάλου, το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφού έχουμε ανακατέψει καλά, κάνουμε μία τρύπα στη μέση και ρίχνουμε τα αβγά. Με ένα πιρούνι τα χτυπάμε και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε και με το υπόλοιπο μείγμα.

Advertisement

Το μεταφέρουμε όλο στο ταψί που έχουμε απλώσει την λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Το ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια.

Θα έχουμε 12 φέτες.

Advertisement

Tip: Τις φέτες μπορείτε να τις διατηρήσετε και για 1 μήνα στην κατάψυξη.

Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubbles &avocados.

Advertisement
Advertisement