ΑΠΟΔΟΣΗ: 1

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 λεπτά

Advertisement
Advertisement

To αγαπημένο ρυζόγαλο, αρωματισμένο με την φρεσκάδα του λεμονιού!

Υλικά

50 gr. ρύζι γλασσέ

780 ml. γάλα φρέσκο

250 ml. νερό

50 gr. ζάχαρη

Advertisement

100 ml. μέλι

3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

Advertisement

1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο

1 κάψουλα βανιλλίνης

Οδηγίες

Advertisement

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με το νερό να βράσει, βράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 700 ml. από το γάλα με την ζάχαρη, το ξύσμα, την βανίλια και το μέλι να πάρουν μία βράση.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, το βρασμένο ρύζι.

Advertisement

Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 15′ λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

Advertisement

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο κρύο γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα που βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Βάζουμε το ρυζόγαλο στα μπωλ και αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα του funky cook.

Advertisement