Διαλέξτε τις αγαπημένες σας ελιές και φτιάξτε υπέροχα, αφράτα και πεντανόστιμα ελιόψωμα! Το ταχίνι δίνει εκπληκτικό αποτέλεσμα στην κόρα και με ιδιαίτερη νοστιμιά! Τρώγεται όλες τις ώρες!

Υλικά

Advertisement
Advertisement

400 gr. αλεύρι

100 gr. καλαμποκάλευρο

8 gr. ξηρή μαγιά στιγμής

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 κουταλιές της σούπας ταχίνι

Advertisement

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

30-35 ελιές

Θυμάρι

Advertisement

Μαντζουράνα

Οδηγίες

Το προζύμι

Advertisement

Σε ένα μπωλ βάζουμε την μαγιά, προσθέτουμε ½ φλυτζάνι χλιαρό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.

Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός και αφού σκεπάσουμε το μπώλ, αφήνουμε 30 λεπτά να γίνει το προζύμι.

Η ζύμη

Advertisement

Σε μια ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το baking powder και το καλαμποκάλευρο.

Advertisement

Κάνουμε μια λακούβα και ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, ½ κουταλάκι του γλυκού από το θυμάρι, την μαντζουράνα και τέλος το προζύμι.

Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας.

Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, όχι πάρα πολύ μαλακή και να μην κολλάει. Αν χρειαστεί θα προσθέσουμε ανάλογα νερό ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Advertisement

Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερα ισόποσα κομμάτια, ανάλογα πόσα ψωμάκια θέλουμε να βγάλουμε.

Ψιλοκόβουμε τις ελιές και τις ενσωματώνουμε στην ζύμη, ζυμώνοντας μικρά στρογγυλά ψωμάκια.

Ακουμπάμε τα ψωμάκια μας σε καλά λαδωμένο ταψί, τα αλείφουμε με το ταχίνι και τα πασπαλίζουμε με θυμάρι.

Σκεπάζουμε με πετσέτα το ταψί και αφήνουμε σε ζεστό μέρος ή προθερμαίνουμε τον φούρνο για 10 λεπτά στους 60° C Κελσίου και κατόπιν τον σβήνουμε.

Αφήνουμε μέχρι να αυξήσουν τον όγκο τους, περίπου 30 λεπτά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-35 λεπτά ανάλογα το μέγεθος των ελιόψωμων, στους 180° C Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook.