Ήθελα να φτιάξω σπιτικά bounty εδώ και πάρα (μα πάρα πολύ όμως!) καιρό. Γιατί η σοκολάτα μου αρέσει πολύ. Η καρύδα επίσης. Και μία μικρή μπάρα που συνδυάζει δύο αγαπημένες γεύσεις, είναι ότι καλύτερο μπορώ να σκεφτώ έπειτα από ένα ωραίο ανοιξιάτικο / καλοκαιρινό / φθινοπωρικό γεύμα.

Ή εντάξει, για να μην υπερβάλλω κιόλας, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορώ να σκεφτώ. Και οκ, μπορεί να είναι δύο μικρές μπάρες.

Advertisement
Advertisement

Τα σπιτικά μου γλυκάκια δεν ήθελα να περιέχουν ζαχαρούχο γάλα, κρέμα γάλακτος ή ζάχαρη. Ήθελα επιπρόσθετα να είναι εύκολα και γευστικά. Και έστω λιγάκι υγιεινά. Και νομίζω ότι τα κατάφερα αρκετά καλά.

(Και δεν καταλαβαίνω γιατί μου αρέσει τόσο πολύ να ξεκινώ μία πρόταση με τη λέξη «και».) Όπως θα δείτε και στη συνταγή παρακάτω, η εκδοχή που σας προτείνω περιέχει γάλα καρύδας, μέλι, καρύδα, βιτάμ με έλαια καρύδας & αμυγδάλου και κουβερτούρα.

Εάν θέλουμε να κάνουμε τα γλυκάκια μας ακόμα πιο υγιεινά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βιτάμ με λάδι καρύδας.

Επίσης, επειδή το μέλι καθορίζει πόσο γλυκό θα είναι το αποτέλεσμα, είναι καλύτερα να δοκιμάσετε το μείγμα καρύδας προτού το αφήσετε να κρυώσει εντελώς και να προσαρμόσετε ανάλογα την ποσότητα του μελιού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, χρησιμοποίησα 4 κουταλιές της σούπας μέλι και το αποτέλεσμα ήταν ελαφρώς άγλυκο, οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 1-2 κουταλιές ακόμα.

Εύκολα σπιτικά bounty

Advertisement

Προετοιμασία: 40′ (χωρίς τις ενδιάμεσες αναμονές) | Μερίδες: 28

Υλικά:

300 γραμμ. γάλα καρύδας

Advertisement

90 γραμμ. βούτυρο (χρησιμοποίησα Βιτάμ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου)

4-5 κουταλιές της σούπας μέλι (ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το αποτέλεσμα)

450 γραμμ. καρύδα τριμμένη

Advertisement

300 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας, το βούτυρο και το μέλι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.

Advertisement

Μόλις λιώσουν όλα τα υλικά, αποσύρουμε το σκεύος από την εστία, προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε ζωηρά.

Advertisement

Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια (υπολογίζουμε 32-34 γραμμ. μείγματος για κάθε κομμάτι).

Βάζουμε τα γλυκά στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξουν.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας πάνω στον πάγκο εργασίας μας. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων.

Advertisement

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βουτάμε κάθε γλυκό στη λιωμένη κουβερτούρα. Απομακρύνουμε την περίσσεια της σοκολάτας και ακουμπάμε κάθε μπάρα πάνω στη λαδόκολλα.

Αφήνουμε τις μπάρες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Δείτε περισσότερες συνταγές στη σελίδα the one with all the tastes