Με ελάχιστο μέλι και χωρίς καθόλου λάδι, το κέικ καρότο καταφέρνει να είναι και πολύ γλυκό και να μοιάζει σαν να έχει σιρόπι μέσα, χάρη στον χυμό πορτοκαλιού. Κάτι τέτοια μικρά «θαύματα» στην μαγειρική μου επιβεβαιώνουν ότι η φύση της έχει από μόνη της τόση γλύκα που δεν χρειάζεται να έχουμε την επεξεργασμένη ζάχαρη στη ζωή μας για να φάμε κάτι γλυκό.

Υλικά:

Advertisement
Advertisement

2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

5 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας

¼ φλιτζ. (φλιτζ. τσαγιού) μέλι

1 κουτ. γλυκου κανέλα

1,5 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

Λίγο αλάτι

Advertisement

2 αβγά

1 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού

2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Advertisement

1 φλιτζ, τριμμένο καρότο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και λαδώνουμε ελαφρά μία φόρμα για ψωμάκια.

Advertisement

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε ή στο μίξερ, χτυπάμε τα αβγά, το μέλι, τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, την κανέλα, την σόδα και το αλάτι και τελευταίο το τριμμένο καρότο.

Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.

Advertisement

Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Στην συνέχεια σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Advertisement

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubbles and avocados.