ΑΠΟΔΟΣΗ: 4-5 Μερίδες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά

Advertisement
Advertisement

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 35 λεπτά

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 λεπτά

Η εποχή των σταφυλιών και ο τρύγος μας δίνουν ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά, τον μούστο, τον χυμό τους!

Ο μούστος για να χρησιμοποιηθεί χρειάζεται την ανάλογη προετοιμασία!

Επίσης αν έχετε πετιμέζι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε δίνοντας ιδιαίτερα ωραία γεύση!

Απολαύστε αυτη την υγιεινή, παραδοσιακή, νόστιμη κρέμα με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, αν θέλετε!

Advertisement

Υλικά

1000 ml. μούστο βρασμένο

130 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Advertisement

2-3 κουταλιές της σούπας πετιμέζι προαιρετικά

Σουσάμι καβουρδισμένο

Κανέλα

Advertisement

Οδηγίες

Ανακατεύουμε το αλεύρι με ένα ποτήρι του νερού από τον μούστο.

Βάζουμε τον υπόλοιπο μούστο μαζί με το πετιμέζι να πάρει μια βράση.

Advertisement

Προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, περνώντας το μέσα από σίτα.

Advertisement

Σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, βράζουμε τη μουσταλευριά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, περίπου 30 λεπτά.

Μεταφέρουμε σε μπωλ και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και την κανέλα!

Αν θέλουμε την τρώμε και κρύα.

Advertisement

Αν προσθέσουμε πετιμέζι στην μουσταλευριά θα πάρει πιο σκούρο χρώμα!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook.