Το τρουφάκι ήταν το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων και τώρα κάνει την επιστροφή του σε μία πιο clean εκδοχή. Χωρίς ζάχαρη και αλεύρι, αλλά με πολλή γεύση!

Υλικά:

Advertisement
Advertisement

200 γρ. φουντούκι τριμμένο

100 γρ. φουντούκια ολόκληρα

300 γρ. χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι)

5 κουτ. σούπας κακάο

1 κουτ. σούπας μέλι

Εκτέλεση:

Advertisement

Τρίβουμε το φουντούκι καλά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, ίσα ίσα να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και τους ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε το κακάο και το μέλι.

Advertisement

Αφού έχουμε ανακατέψει καλά το μείγμα, ρίχνουμε στο τέλος τα 100 γραμμάρια φουντούκια, ώστε να χτυπηθούν λίγο.

Παίρνουμε το μείγμα και το κάνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας, ώστε να γίνουν σαν τρουφάκια. Αφήνουμε λίγο (περίπου 2 ώρες) να κρυώσουν στο ψυγείο και τα σερβίρουμε.

Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε και λίγο κακάο.

Advertisement

Θα έχετε 12 τρουφάκια.

Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubbles & avocados

Advertisement
Advertisement