Αν αυτά τα Χριστούγεννα ζητάς μια ωραία λίγο διαφορετική συνταγή για το τραπέζι σου, που θα ταιριάξει με ό,τι και αν σερβίρεις, αν πάλι δεν αναζητάς Χριστουγεννιάτικες συνταγές και απλά θες να μαγειρέψεις κάτι «ζεστό» απόψε, η τάρτα αυτή είναι πανέτοιμη να «αποπλανήσει» την γεύση σου.

Υλικά

Advertisement
Advertisement
  • 300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 gr. αγελαδινό βούτυρο παγωμένο
  • 50 ml. παγωμένο νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 350 gr. τυρί μπρι
  • Advertisement
  • 250 gr. κολοκύθα κίτρινη ή πορτοκαλί
  • 2 μέτρια μήλα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες
  • Advertisement
  • 1 αυγό
  • Δενδρολίβανο
  • Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ θα ανακατέψουμε το αλεύρι με το βούτυρο.

Advertisement

Με τις παλάμες μας τρίβουμε στα γρήγορα τα 2 υλικά ώστε να γίνει μια τριφτή ζύμη. Κατόπιν θα προσθέσουμε το παγωμένο νερό, το αλάτι την ζάχαρη.

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη όχι ιδιαίτερα μαλακή.Θα την αφήσουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο.

Advertisement

Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα στρογγυλό, χοντρό φύλλο, σε αλευρωμένο πάγκο και το

Advertisement

τοποθετούμε σε ένα ταψί ή ταρτιέρα

Κόβουμε σε λεπτές φέτες την κολοκύθα και τα μήλα.

Τα απλώνουμε στην τάρτα από το κέντρο προς τα έξω, προσθέτουμε το φρεσκοκομμένο πιπέρι και τις σταφίδες.

Advertisement

Τέλος από επάνω το μπρι σε χοντρές φέτες και δενδρολίβανο.

Κλείνουμε την τάρτα περιμετρικά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους

180°C Κελσίου για 40 περίπου λεπτά.