Μπισκότο. Γιατί να συμβιβάζεσαι με bit sized όταν μπορείς να έχεις ένα ΧΧL. Σε έναν ονειρικό κόσμο τα μπισκότα θα ήταν μόνο έτσι – οι θερμίδες θα παρέμεναν οι ίδιες, εννοείται.

Περισσότερη μα πολύ περισσότερη σοκολάτα, κομμάτια που θυμίζουν pizza/cake (dear lord) ή απλά βάζεις το κουτάλι σου και το τρως μόνος, φτιάχνεται σε τηγάνι και σερβίρεται με παγωτό ή κρέμα γάλακτος. I rest my case.

Advertisement
Advertisement

ΥΛΙΚΑ

• 150 γρ. βούτυρο, ανάλατο

• 100 γρ. (1/2 cup) μαύρη ζάχαρη

• 55 γρ. (1/4 cup) κρυσταλλική ζάχαρη

• 1 αυγό

• 1 κ/σ εκχύλισμα βανίλιας

Advertisement

• 265g (1 3/4 cup) αλεύρι

• 1/2 κ/σ μαγειρική σόδα

• 90 γρ. (1/3 κούπας) φυστικοβούτυρο

Advertisement

• 100 γρ.70% μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι με βάση περ. 18.5 cm το οποίο να μπαίνει στο φούρνο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Advertisement

Το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να κρυώσει.

Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια στο μίγμα με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα και ρίχνουμε κουταλάκια φυστικοβούτυρο (προσοχή στην ποσότητα γιατί έχει αρκετά έντονη γεύση). Ρίχνουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να πάνε τα συστατικά παντού. Στρώνουμε την επιφάνεια για να γίνει λεία.

Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσαφί και τραγανό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Το κόβουμε σε τρίγωνα.

Advertisement

Από την Φιλιώ Μέτση

Advertisement

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο TheEaters.gr