ependetike-vathmida

Μείωση των πιθανοτήτων για μια νέα αποσταθεροποίηση, εξαιτίας απρόβλεπτων εξελίξεων, και αύξηση των πιθανοτήτων για υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης
Το διατήρησε στην επενδυτική βαθμίδα ΒΒΒ-. "Η ανάπτυξη της οικονομίας ξεπέρασε αυτή του μέσου όρου της Ευρωζώνης...μια τάση που αναμένουμε να συνεχιστεί". αναφέρει η οίκος αξιολόγησης.
Η απόφαση της Moody's την Παρασκευή να μην δώσει επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα έχει προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές.
«Οι καλές οικονομικές επιδόσεις και τα αυξανόμενα πρωτογενή πλεονάσματα θα συμβάλλουν, ώστε να παραμείνει ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ σε έντονη πτωτική τροχιά στο μέλλον».
Χατζηδάκης: Μεγάλη εθνική επιτυχία.
«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την εξαιρετική πρόοδο που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια. Η ανάκτηση μιας επενδυτικής βαθμίδας είναι σημαντικό ορόσημο».
«Είναι αποτέλεσμα της μεταρρυθμιστικής πολιτικής που εφαρμόζουμε», τονίζει ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση του ενώ προχωρά και στην ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου της τελευταίας περιόδου.
«Σημαντικό ορόσημο - Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να κρατηθεί το καράβι σε ευθεία δημοσιονομική πορεία, και παράλληλα να δοθεί ελπίδα σε μια κοινωνία που την έχει χάσει
Με τις αξιολογήσεις των Αμερικανικών Οίκων να αναμένονται τους επόμενους μήνες οι αναλυτές θεωρούν οτι η επενδυτική βαθμίδα θα επέλθει μέσα στο 2023.