fantasia

Το επόμενο βήμα ήταν να σκεφτούμε και να επιλέξουμε ένα πρωτοποριακό προϊόν που θα παράγουμε. Πολλές δημιουργικές ιδέες ειπώθηκαν και ήταν δύσκολο να καταλήξουμε σε μία. Στο τέλος συμφωνήσαμε να κατασκευάσουμε το Pen-Pen, το όνομα του οποίου εμπνευστήκαμε από τις αγγλικές λέξεις Pen και Pencil. Το προϊόν αυτό είναι ένας συνδυασμός μολυβιού και στυλό. Yπάρχουν τρία διαφορετικά χρώματα στυλό, μαύρο, κόκκινο και μπλε και ένα μηχανικό μολύβι που εναλλάσσονται.
Σκεπτόμενος κανείς τις παραμέτρους, που καθορίζουν την διαφορετικότητα μεταξύ λογικής και φαντασίας ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους, σίγουρα θα βρει αρκετές. Ωστόσο θα μπορούσαμε να πούμε, ότι η πιο χαρακτηριστική βασίζεται στο εξής. Πως όταν σε μια επιδίωξη χρησιμοποιείται σαν εργαλείο η λογική, αυτή πρέπει να επιστρατεύεται ανά κάθε επόμενο βήμα, ενώ όσον αφορά τις επιδιώξεις της φαντασίας, η κάθε μία καλύπτει ένα εύρος των ενεργειών που σηματοδοτούνται από μια έμπνευση/αφορμή.
«Μια διαρκώς εντεινόμενη ξηρασία που απλώνεται στη Γη καθιστά το μέλλον της ανθρωπότητας αβέβαιο.Ύστατη ελπίδα αποτελεί ένα ταξίδι σε τρεις υποψήφιους κατοικήσιμους πλανήτες ενός πολύ μακρινού γαλαξία. Οι τολμηροί αστροναύτες ταξιδεύουν μέσα από μια σκουληκότρυπα μη γνωρίζοντας αν και πότε θα επιστρέψουν». Αυτό είναι το σενάριο της ταινίας Interstellar, μιας ταινίας που σύμφωνα με τον θεωρητικό φυσικό και σύμβουλου επιστήμης της ταινίας, Κιπ Θορν, είναι βασισμένη στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν. Πόσο απέχει άραγε από την πραγματικότητα το παραπάνω σενάριο;
Βρισκόμαστε στη Σικελία όπου ένας θανατηφόρος ιός, η επονομαζόμενη Κόκκινη, έχει αφανίσει τον ενήλικο πληθυσμό του νησιού. Η Άννα έχει χάσει τους γονείς της από την ασθένεια και παλεύει, με νύχια και με δόντια, να εξασφαλίσει τροφή για εκείνη και τον μικρό της αδερφό Αστόρ. Πολύτιμος σύμβουλός της αποτελεί το τετράδιο στο οποίο η μητέρα της έχει καταγράψει με αγάπη σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές. Ένα πρωί μια δυσάρεστη έκπληξη την περιμένει: ο Αστόρ έχει απαχθεί.
To jamjar, απαρτίζεται από παραπάνω από 200 ταλαντούχους δημιουργούς από όλη την Ελλάδα και τα jamjarstores τους, οι οποίοι παρουσιάζουν και πουλούν μέσω της πλατφόρμας του περίπου 5.000 χειροποίητες δημιουργίες, βοηθώντας τους έτσι να κερδίσουν αξιοποιώντας το ταλέντο τους. Παράλληλα κάθε καταναλωτής μπορεί να βρει συγκεντρωμένους όλους αυτούς τους χειροποίητους θησαυρούς, να κάνει εύκολα και γρήγορα την παραγγελία του, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο και να την παραλάβει από το εργαστήριο του εκάστοτε δημιουργού, στην πόρτα εγγυημένα και με ασφάλεια από το jamjar.