rafa

Από τις αρχές Μαΐου οι χερσαίες συγκρούσεις εστιάζονται στη Ράφα
Το Τελ Αβίβ υποστηρίζει πως στην ουδέτερη ζώνη-από όπου διέρχεται όλη η ανθρωπιστική βοήθεια- εντοπίστηκαν τούνελ που χρησιμοποιεί η Χαμάς για λαθρεμπόριο. Διαψεύδει η Αίγυπτος.
Ο Μπάιντεν είχε δηλώσει πως μια εισβολή στην Ράφα που θα έθετε σε κίνδυνο αμάχους θα σήμαινε διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας. Υπό κατάρτιση σχέδιο απόφαση του ΣΑ για παύση πυρός.
Οι περισσότεροι νεκροί ήταν εκτοπισμένοι σε σκηνές. Η επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα έχει προκαλέσει την φυγή περισσότερων από 1 εκατομμυρίου ανθρώπων.
Ενώ συνεδριάζει εκτάκτως το Σ.Α του ΟΗΕ για την πολύνεκρη επίθεση σε καταυλισμό εκτοπισμών στην Ράφα, την διεθνή κατακραυγή και την εντολή του Δ.Δ. για διακοπή των επιθέσεων.
"Είδαμε πτώματα απανθρακωμένα, διαμελισμένα (...) ακρωτηριασμένους, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους". Για "τραγική ατυχία" κάνει λόγο ο Νετανιάχου.
«Παρά τις μέγιστες προσπάθειές μας να μην βλάψουμε αθώους πολίτες, χθες το βράδυ, έγινε ένα τραγικό λάθος», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στην Κνεσέτ.
Οι IDF επιβεβαίωσαν πως υπήρξε «περιστατικό με πυροβολισμούς» στα σύνορα των δύο χωρών και πως διεξάγεται διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Αποκάλεσε το Ισραήλ ξανά «κράτος τρομοκράτη».