skepse

Και πότε οι νοητικές μας ικανότητες αρχίζουν να μειώνονται.
Στον εγκέφαλο του ασθενούς είναι εμφυτευμένοι αισθητήρες.
Το πρώτο σύστημα που μπορεί να μεταφράσει τα εγκεφαλικά σήματα της σκέψης απευθείας σε καθαρή και κατανοητή συνθετική ομιλία από υπολογιστή, δημιούργησαν ερευνητές στις ΗΠΑ.
Ομοίως οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και το περίφημο «άσυλο», που εδώ και πολλά χρόνια δεν υφίσταται. Ευκολότερα διακινούνται οι ιδέες στην πλατεία Συντάγματος ή στο προαύλιο της αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, περισσότερο απρόσκοπτα μπορούν να συνεδριάσουν οι καθηγητές οπουδήποτε αλλού παρά εντός του δήθεν πανεπιστημιακού ασύλου, που υποτίθεται πως προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Το «άσυλο» βέβαια των πανεπιστημίων στην Ελλάδα έχει ιστορική αξία, είναι κάτι σαν genius loci.
Όλες οι πρακτικές που διευρύνουν και εμβαθύνουν τον δημόσιο διάλογο θα εξεταστούν, ανέφερε για τη συνταγματική αναθεώρηση
Οι άνθρωποι, για να μπορέσουν να πιστέψουν στον Θεό, αχρηστεύουν μια βασική εγκεφαλική λειτουργία: Την αναλυτική σκέψη. Σε
Η εστίασή μας λοιπόν είναι αποτέλεσμα συνειδητής ανάλυσης ή ασυνείδητης διαίσθησης; Σύμφωνα με μια έρευνα ανάμεσα σε 118 επαγγελματίες χρηματιστές στο Λονδίνο, εκείνοι με το μεγαλύτερο εισόδημα ήταν όσοι βάσιζαν τις αποφάσεις τους τόσο στην ανάλυση όσο και στη διαίσθησή τους. Αυτό σημαίνει ότι η διαίσθηση μπορεί να αντιληφθεί το περιβάλλον και να κατευθύνει την προσοχή μας, αλλά είναι απαραίτητη και η συνειδητή ανάλυση των δεδομένων. Η τελευταία είναι που προέρχεται από την αυτοεπίγνωση και την ικανότητά μας για αυτοέλεγχο.
Εάν η ανοχή των έντρομων συνιστά αποδοχή του τρόμου, εάν η βία των λέξεων συνιστά προοίμιο της βίας των πράξεων, εάν οι ακρότητες συνιστούν γενναιότητα, εάν ο φανατισμός συνιστά απελευθερωτική πίστη στην απόλυτη αλήθεια, εάν η μαγκιά του οπλοφόρου συνιστά πολιτική ενηλικίωση, εάν η βαρβαρότητα συνιστά μορφή αθωότητας, εάν η αντισυστημική σκέψη συνιστά όρο συστηματικής καταστροφής θεσμών και μνημείων, εάν ο τραμπουκισμός συνιστά κοινωνικό λειτούργημα, εάν ο ποινικός έλεγχος συνιστά τη μόνη απάντηση στα κοινωνικά αιτήματα, τότε δεν πιστεύεις στη Δημοκρατία.
Η μεθοδολογία είναι η πλέον ευανάγνωστη. Ο αρχηγός ξεκινά τη διαστρέβλωση, ακολουθεί αγεληδόν η επίθεση απ' τους «χρήσιμους ηλίθιους» οπαδούς του κι εσύ μετά πρέπει ν' αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας με 140 χαρακτήρες τη φορά. Εδώ να επισημάνουμε ότι το πεζοδρομιακό βρίσιμο, βαφτίζεται «κριτική» και γι' αυτό θα πρέπει να το δέχεσαι αλλά και γιατί προέρχεται από ανώνυμους γίγαντες της ελεύθερης σκέψης.
Το Τείχος των Δακρύων στην Παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ και πιστεύεται πως είναι το μοναδικό απομεινάρι του Ιερού Ναού και ως