TEDxAthens

Ο βραβευμένος σχεδιαστής και animator μιλά για τον ψηφιακό σχεδιασμό κίνησης (motion design) και τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο.
Η senior editor του περιοδικού WIRED UK έρχεται στο TEDxAthens για να μιλήσει για μια σωστή διαχείριση διαδικτυακών εργαλείων επικοινωνίας.
«Παρόλο που ο δρόμος της αλήθειας είναι ευθύς και στενός και κοφτερός σαν λάμα ξυραφιού, για μένα ήταν ο πιο εύκολος και γρήγορος».
Το TEDxAthens κλείνει τα 10 χρόνια και ξεκινάει φέτος ένα καινούριο ταξίδι για μια ακόμα δεκαετία αναζητήσεων.
Επιστρέφει με Συναρπαστικές Εμπειρίες και Δράσεις στις 2 Ιουνίου στο ΚΠΙΣΝ.
Το TEDxAthens επιστρέφει δυναμικά για όγδοη συνεχή χρονιά το Σάββατο, 13 Μάϊου, στη νέα Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού
Σήμερα, αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο που αναδύεται από την εξέγερση των Μηχανών. Ανάμεσα στο σήμερα και στο 2022, σύμφωνα με διαφορετικές αλλά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, ένας υπερυπολογιστής κάπου σε κάποιο πολιτικό εργαστήριο θα φτάσει τη θεωρητική υπολογιστική ισχύ του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ορισμένοι μάλιστα την τοποθετούν περίπου στις 10^16 πράξεις κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο. Εάν έχουν έτσι τα πράγματα, τότε ξεπεράσαμε ήδη αυτό το όριο πέρυσι.
Tα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα καλωσορίζουν, για τρίτη συνεχή χρονιά, το TEDxAthens Simulcast. Το εκπαιδευτικό simulcast
Η όραση είναι μια τεμπέλικη αίσθηση που συχνά καταδικάζει σε μια γλυκιά αιχμαλωσία της πρώτης ματιάς και της πρώτης εντύπωσης. Άλλωστε παντού, από τα προϊόντα ως τις υπηρεσίες, τον πρώτο ρόλο για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος δεν τον παίζει μια καλή και ευπαρουσίαστη βιτρίνα; Αλλά πρέπει να μάθουμε να ερωτευόμαστε χωρίς όραση! Πρέπει να αποφυλακίσουμε τις απολαύσεις του έρωτα και της αγάπης από τα οπτικά δεσμά, γιατί μόνο έτσι θα ζήσουμε αυτά τα όμορφα, θεϊκά συναισθήματα στην υπέρτατη έκτασή τους. Και αν κάποιοι δηλώνετε πως από άποψη θέλετε να ερωτεύεστε το κουτί και όχι το περιεχόμενο, τότε μάλλον το κουτί θα καταλήξετε να το γράφετε με «οι» αντί για «ι»».
Πολλά πρόσωπα γνώρισα λοιπόν, μέσα σ αυτά τα πέντε χρόνια. Δεθήκαμε, μάθαμε ο ένας από τον άλλον, γίναμε φίλοι, αγαπήσαμε τα ελαττώματα μας και παρά τη διαφορετικότητα μας, με έναν τρόπο μπήκαμε ό ένας στη ζωή του άλλου. Μάθαμε τι σημαίνει ομάδα και αυτό από μόνο του είναι η συνταγή της όποιας επιτυχίας έχει αυτή η εκδήλωση, η έννοια της ομάδας και ο τρόπος που ο καθένας απο εμάς όλα αυτά τα χρόνια έχει συμβάλει σε αυτήν. Αξία ανεκτίμητη.
Φτάνουμε στην ημέρα του main event, η οποία με βρίσκει μέσα στο αμάξι, ξύπνιο από τα χαράματα, νιώθοντας πάλι αυτό το προαναφερθέν «σφίξιμο», αφενός λόγω του ενθουσιασμού μου αλλά παράλληλα και του άγχους για το πώς θα κυλούσε η μέρα. Όταν άρχισε σιγά σιγά να έρχεται ο κόσμος, ένιωσα μια περίεργη αίσθηση υπερηφάνειας καθώς συνειδητοποίησα πως όλοι περιμένανε πολλά από εκείνη την ημέρα. Ως εθελοντής στην ομάδα του Food τότε, ήξερα ότι είχα υπό την ευθύνη μου 1000 άτομα και όλα έπρεπε να κυλήσουν ρολόι έχοντας σιγουρευτεί πως όλοι οι παρευρισκόμενοι, ομιλητές και performers είχαν προμηθευτεί φαγητό.
Με κεντρικό θέμα τις «Αφετηρίες / Origins», το TEDxAthens φέτος θα μας ταξιδέψει σε διαφορετικά σημεία εκκίνησης και θα μας
Το 7ο κατά σειρά TEDxAthens επιστρέφει στις 6 Φεβρουαρίου 2016. Για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας, στο Θέατρο Παλλάς και