teria

Aπό τον κατάλογο των δασμών εξαιρέθηκε και ο χυμός από δαμάσκηνα.
Είναι η πρώτη φορά που αμερικανικό τυρί αποσπά το σημαντικό βραβείο.
Το σύνολο των προϊόντων αντιπροσωπεύει τζίρο 4 δις $.
Οι οικονομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης του Πακιστάν προτείνουν να απαγορευτεί η εισαγωγή πολυτελών αυτοκινήτων, κινητών
Κρασί ευλογημένο από τα αμπέλια των μοναχών του Αγίου όρους, με σημαντικότερα την οινοποιία της Claudia Παπαγιάννη στην Αρναία και το οινοποιείο του μετοχιού Χρωμίτσα, που αξιοποίησε ο Ευάγγελος Κουρτάκης και που σήμερα παράγει, μεταξύ άλλων, και την Κormilitsa, τον επίσημο οίνο του Κρεμλίνου της Μόσχας ενώ από τα στέμφυλα φτιάχνεται το τσίπουρο.
Το Τυροκομείο Ιδρύματος Τοσίτσα που λειτουργεί στο Μέτσοβο από το 1955 σήμερα παράγει ετησίως 170 τόνους τυριά από πρόβειο, γιδίσιο και αγελαδινό γάλα, αξιοποιώντας 1.700 τόνους γάλατος, που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους.
Το στακοβούτυρο και η στάκα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά γαλακτοκομικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην κρητική κουζίνα. Ο παραδοσιακός τρόπος παραγωγής τους γίνεται με τη διαρκή ανάδευση σε σιγανή φωτιά της τσίπας (που είναι η κρούστα του αιγοπρόβειου γάλακτος) με λίγο αλεύρι και αλάτι μέχρι να βγει το στακοβούτυρο στην επιφάνεια και το υπόλοιπο που μένει είναι η στάκα.
Γύρω από το τραπεζάκι και τις ρακές οι Κρητικοί κάνουν τον απολογισμό της ημέρας, μιλούν για τα καθημερινά τους, τα νέα της πόλης, την πολιτική. Κι αν κατά τύχη εμφανιστεί κανένας περαστικός, για να ρωτήσει κάτι τις, μαζί με την απάντηση θα ακούσει: «Έλα κάτσε επαέ να πιείς μια ρακή μαζί μας».
Με το τυρόγαλο (τσίρος) που έμεινε από την τυροκόμιση και με το φρέσκο γάλα από τον τέταρτο τενεκέ, φτιάχνουμε την χλωρή, δηλαδή τη γνωστή μας μυζήθρα. Εδώ το βράσιμο γίνεται σε 120 βαθμούς και η μυζήθρα στο τέλος της διαδικασίας ανεβαίνει πάνω από τον τσίρο που είναι πλέον για πέταμα ή καλύτερα για να θραφούν τα γουρούνια.
Μετά από έναν αιώνα ερευνών και μελετών, λύθηκε το μυστήριο που απασχολούσε τους Ελβετούς επιστήμονες: γιατί τα ελβετικά