tzonson

Τέλος στο αδιέξοδο τριών εβδομάδων μετά την αποπομπή του Κέβιν Μακάρθι.
Στην δημοσιότητα από την Mirror. "Φρικτό" λέει η κυβέρνηση ενώ ακόμη και σήμερα οι εικόνες του 2020 από το αρχηγείο του Συντηρητικού Κόμματος στο Γουεστμίνστερ προκαλούν οργή.
"Είναι ψέμα" λέει το Κρεμλίνο. Οι αφηγήσεις του τέως βρετανού πρωθυπουργού σε ντοκιμαντέρ του BBC, το "βρανιέ" του Σοϊγκού και η απελπισία του Ζελένσκι.
Είναι ο μόνος που εξασφάλισε μέχρι τώρα 100 βουλευτές για να 'ναι υποψήφιος διάδοχος Τρας. Ακόμη και αν τα καταφέρει και η Μορνταντ, ο Σούνακ εκτιμάται πως θα νικήσει.
Δύσκολο να είναι επιτυχής αφού οι Τορις είναι εν μέσω εσωκομματικών διαδικασιών για την ανάδειξη νέου ηγέτη και πίσω στις δημοσκοπήσεις. Δεν θα ρίσκαραν πρόωρες εκλογές.
"Ουδείς αναντικατάστατος...παραιτούμαι από την καλύτερη δουλειά στον κόσμο" είπε. Η αναφορά ″στο ένστικτο της αγέλης του Γουεστμίνστερ".
Θα αντέξει όμως έως τον Οκτώβρη, αφού ήδη βουλευτές ζητούν την άμεση αντικατάσταση του και στην πρωθυπουργία; Τι προηγήθηκε και τι ακολουθεί.
Οι "αυταπάτες" του βρετανού πρωθυπουργού, τα γέλια σε βάρος του στη Βουλή και η αποπομπή υπουργού. Εν αναμονή αποφάσεων για νέα πρόταση μομφής σε βάρος.
Ντόμινο παραιτήσεων κυβερνητικών στελεχών. Ακόμη και οι Times έγραψαν: "Για το καλό της χώρας, να φύγει".
Παραπαίει η κυβέρνηση του βρετανού πρωθυπουργού που μετά βίας επιβίωσε της πρότασης μομφής των μελών του κόμματός του. Πιο κοντά οι πρόωρες εκλογές;