xeroi-karpoi
Ενέργεια στα κόκκινα, καρδιαγγειακή υγεία, γνωστική διαύγεια, μηδενικό στρες: Όλα είναι στη χούφτα μας.
Όλοι οι ξηροί καρποί έχουν διατροφικά οφέλη όπως φυτικές ίνες, φυτικές πρωτεΐνες και υγιή λίπη, αλλά είναι ένα είδος διατροφικά ανώτερο;
Ο Κλόιβερ έχει μάθει πια το κόλπο και πετυχαίνει το σκοπό του βρέξει-χιονίσει.
Και τα απίστευτα αποτελέσματα σε μια ομάδα υγιών νεαρών ατόμων.
Τι δείχνει νέα έρευνα.
Εάν σας αρέσει η γεύση της καρύδας, αυτές οι μπουκίτσες είναι ό,τι πρέπει. Σοκολάτα έχουν. Μέλι έχουν. Καρύδα έχουν. Αυτό που δεν έχουν είναι ζάχαρη και μία μόνο «μπουκίτσα» είναι αρκετή για να ικανοποιήσει την επιθυμία σας για κάτι γλυκό.
Το 1989, ο γιος του Γιάννη Τζίτζη, Νίκος, παρατά την δουλειά του στα καράβια, αναλαμβάνει την εταιρεία και προχωρεί στον πλήρη εκσυγχρονισμό της, με καινούρια μηχανήματα, σύγχρονο τρόπο οργάνωσης της παραγωγής και συστηματικό έλεγχο της επεξεργασίας. Λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας του, οι σχέσεις με όλους τους παραγωγούς της Αίγινας γίνονται ακόμα πιο στενές και συστηματικές: υπάρχει διαρκής ανταλλαγή πληροφοριών, επιστημονικών αναλύσεων και μεταφορά τεχνογνωσίας (εισάγει για πρώτη φορά βιολογικά λιπάσματα).
Οι καρποί του πεκάν μοιάζουν με τους καρπούς της καρυδιάς και μπορούν να καταναλωθούν σαν νωποί αλλά και σαν ξηροί καρποί ενώ χρησιμοποιείται και στην μεταποίηση για εξαγωγή ελαίου που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και την φαρμακευτική. Ο καρπός του είναι δρύπη. Συνήθως είναι ωοειδής, λείος σκούρου χρώματος. Η ψίχα του είναι δίλοβη που περιβάλλεται από ένα κόκκινο περίβλημα. Η γεύση του μοιάζει με την γεύση του καρυδιού. Το φυτό αυτό θέλει εδάφη βαθιά. Είναι απαιτητικό σε νερό και δεν πρέπει να καλλιεργείται σαν ξηρική καλλιέργεια.