Την περίπτωση να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση της μπούρκας μελετά η κυβέρνηση επεσήμανε ο Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Στέλιου Φωτόπουλου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε πως το ζήτημα βρίσκεται υπό εξέταση, με το υπουργείο να μελετά τη διαμορφωμένη νομολογία και το ρυθμιστικό πλαίσιο άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
«Είμαστε ακόμα στο στάδιο εξέτασης. Δεν μπορώ να σας δώσω ακριβές χρονοδιάγραμμα ούτε το εύρος της ρύθμισης. Θα είμαι έτοιμος να σας το πω το προσεχές διάστημα. Σε αυτό το στάδιο εξετάζουμε το ρυθμιστικό πλαίσιο που εφαρμόζουν άλλες χώρες και την σχετική νομολογία» εξήγησε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.
«Υπάρχουν χώρες που το απαγορεύουν σε σχολεία, άλλες το επεκτείνουν σε δημόσιους χώρους ή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Εξετάζουμε συνολικά τα διάφορα πλαίσια και το επόμενο διάστημα θα έχουμε σαφή τοποθέτηση» πρόσθεσε για το ζήτημα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.
Ο Θάνος Πλεύρης, μεταξύ άλλων στην απάντηση του, σημείωσε πως η υφυπουργός Μετανάστευσης Σέβη Βολουδάκη έχει διεξαγάγει ήδη σχετική έρευνα σε δομές διαπιστώνοντας πως οι σχετικές περιπτώσεις είναι λίγες ωστόσο υπάρχουν γυναίκες οι οποίες χωρίς να το επιθυμούν υποχρεούνται να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους γιατί αλλιώς θα τύχουν στοχοποίησης από τους άνδρες της ίδιας εθνοτικής και θρησκευτικής κοινότητας.
Ο υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης εξήγησε πως στην χώρα μας δεν υπάρχει τόσο έντονο το φαινόμενο της μπούρκας και του νικάμπ, καθώς οι ροές δεν προέρχονται από περιοχές με αυτά τα χαρακτηριστικά καθώς – όπως είπε – η Ελλάδα λειτουργεί κυρίως ως χώρα διέλευσης προς τις χώρες της Ευρώπης όπου γίνεται η οικογενειακή επανένωση, σημειώνοντας ωστόσο πως όταν πρόκειται για ένα ζήτημα δικαιωμάτων, είτε αφορά έναν είτε πολλούς, αυτό πρέπει να ρυθμιστεί.