Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα social media έκανε λόγο για «φοβερή εμφάνιση» από τον Λευτέρη Πετρούνια και πως «μας έκανες για ακόμα μια φορά υπερήφανους».
Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο Λευτέρης Πετρούνιας ξανά χρυσός με φοβερή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στη Λειψία.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας ξανά χρυσός με φοβερή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στη Λειψία. Θερμά συγχαρητήρια Λευτέρη, μας έκανες για ακόμα μια φορά υπερήφανους! 🇬🇷
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 30, 2025
Θερμά συγχαρητήρια Λευτέρη, μας έκανες για ακόμα μια φορά υπερήφανους».
Συγχαρητήρια ΠτΔ Κωνσταντίνου Τασούλα στον Λευτέρη Πετρούνια
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας συνεχάρη τον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στη Λειψία, κάνοντας λόγο για έναν σπουδαίο αθλητή, που κατέκτησε το όγδοο ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο της καριέρας του, επιβεβαιώνοντας, για μία ακόμη φορά, το αστείρευτο ταλέντο του, που τον κατατάσσει δικαίως στους κορυφαίους του κόσμου και τονίζοντας ότι ”αποτελεί πηγή υπερηφάνειας και έμπνευσης για όλους μας».
Ειδικότερα, στη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε:
«Θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για τη νέα του μεγάλη επιτυχία με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής της Λειψίας.
Ο σπουδαίος αθλητής με το όγδοο ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο της καριέρας του, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά το αστείρευτο ταλέντο του, που τον κατατάσσει δικαίως στους κορυφαίους του κόσμου.
Η αφοσίωση με την οποία τιμά τα ελληνικά χρώματα αποτελεί πηγή υπερηφάνειας και έμπνευσης για όλους μας».
Συγχαρητήρια Νικήτα Κακλαμάνη «στον κορυφαίο αθλητή των κρίκων» Λευτέρη Πετρούνια
Συγχαρητήρια στον «κορυφαίο αθλητή των κρίκων», Λευτέρη Πετρούνια έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης. Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα των κρίκων από Λευτέρη Πετρούνια, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στη Λειψία, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε: «Για μια ακόμη φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας, με την εξαιρετική εμφάνισή του στη Λειψία έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες!
Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για όγδοη φορά στην εκπληκτική καριέρα του και έγινε ο μοναδικός αθλητής σε ολόκληρη την ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ενόργανης Γυμναστικής που έχει κατακτήσει δέκα μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα!
Ο Λευτέρης Πετρούνιας μοιράστηκε το χρυσό μετάλλιο με τον Τούρκο πρωταθλητή Αντέμ Ασίλ, αφού έλαβαν την ίδια ακριβώς βαθμολογία.
Χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του πρωταθλητή μας ο εθνικός μας ύμνος ήχησε ανά τον κόσμο για άλλη μια φορά, αναδεικνύοντάς τον στα μάτια όλων μας ως υπόδειγμα αδιάκοπης προσπάθειας για την επίτευξη των στόχων στη ζωή.
Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικά τον συγχαίρω θερμά μαζί με τον προπονητή του για την τεράστια επιτυχία του.
Σε ευχαριστούμε Λευτέρη!» κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.