Πίσω από το Funkycook.gr βρίσκεται η Εύα Μονοχάρη, Food blogger από το 2007. Από επιλογή άφησε πίσω το επάγγελμα της παιδαγωγού επικεντρώθηκε στην μαγειρική μέσα από την ιδιότητα της blogger, σ’ ένα «μικρόκοσμο» που της επιτρέπει να δημιουργεί, να απολαμβάνει και τελικά να μοιράζεται την μαγειρική και την γαστρονομία στην πιο απλή της μορφή, την οικιακή, με ανθρώπους που ταυτίζονται οι απόψεις τους και η αγάπη τους γι΄ αυτή. Έξω από την «διαδικτυακή κουζίνα» έχει δημιουργήσει την ομάδα Food4Good με την οποία μαγειρεύουν συχνά για καλό σκοπό.
Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς
Κολοκυθόσουπα με Γάλα Καρύδας και Τσίλι
Μπατζίνα, Παραδοσιακή Πίτα Θεσσαλίας
Ζάχερ Τόρτε – Sachertorte
Γλυκό Κουταλιού Σταφύλι
Τυρόπιτες Καρύστου
Κεφτεδάκια με Πλούσια Σάλτσα Ντομάτας
Γλυκό Κουταλιού Κουμ Κουάτ
Πίτες με κιμά και μελιτζάνες
Κις Λορέν με Κοπανιστή και Φρέσκα Σύκα (Quiche Lorraine)