Πίσω από το Funkycook.gr βρίσκεται η Εύα Μονοχάρη, Food blogger από το 2007. Από επιλογή άφησε πίσω το επάγγελμα της παιδαγωγού επικεντρώθηκε στην μαγειρική μέσα από την ιδιότητα της blogger, σ’ ένα «μικρόκοσμο» που της επιτρέπει να δημιουργεί, να απολαμβάνει και τελικά να μοιράζεται την μαγειρική και την γαστρονομία στην πιο απλή της μορφή, την οικιακή, με ανθρώπους που ταυτίζονται οι απόψεις τους και η αγάπη τους γι΄ αυτή. Έξω από την «διαδικτυακή κουζίνα» έχει δημιουργήσει την ομάδα Food4Good με την οποία μαγειρεύουν συχνά για καλό σκοπό.
Τα νηστίσιμα: Χούμους με μαντζουράνα και κουκουνάρι
Νηστίσιμες καριόκες
Πισνίτσα, το βλάχικο κρεμμυδόψωμο!
Παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου
Γίγαντες με σέσκουλα
Σουπιές με σπανάκι γιαχνί
Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα
Ο Χαλβάς της Ρήνας από τον οδηγό μαγειρικής του Ν. Τσελεμεντέ
Απολαυστική Λεμονάτη Μακαρονάδα με Κυδώνια και Ταραμά
Σολομός Τeriyaki με noodles ρυζιού
Κεφάλαιο Πίτες: Λαχταριστή λαχανόπιτα με σπιτικό φύλλο