Πίσω από το Funkycook.gr βρίσκεται η Εύα Μονοχάρη, Food blogger από το 2007. Από επιλογή άφησε πίσω το επάγγελμα της παιδαγωγού επικεντρώθηκε στην μαγειρική μέσα από την ιδιότητα της blogger, σ’ ένα «μικρόκοσμο» που της επιτρέπει να δημιουργεί, να απολαμβάνει και τελικά να μοιράζεται την μαγειρική και την γαστρονομία στην πιο απλή της μορφή, την οικιακή, με ανθρώπους που ταυτίζονται οι απόψεις τους και η αγάπη τους γι΄ αυτή. Έξω από την «διαδικτυακή κουζίνα» έχει δημιουργήσει την ομάδα Food4Good με την οποία μαγειρεύουν συχνά για καλό σκοπό.
Cheesecake με καρύδα και σοκολάτα
Λουκάνικο με πιπεριές, θρούμπι και αρσενικό Νάξου
Πατσαβουρόπιτα με Κρέμα ή Εύκολη Μπουγάτσα
Συνταγή για την αγαπημένη γαλατόπιτα
Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο Σούπα
Μαρμελάδα Ακτινίδιο και Λάιμ
Κασουλέ, Η Πλούσια Φασολάδα (Cassoulet de Toulouse)