Πίσω από το Funkycook.gr βρίσκεται η Εύα Μονοχάρη, Food blogger από το 2007. Από επιλογή άφησε πίσω το επάγγελμα της παιδαγωγού επικεντρώθηκε στην μαγειρική μέσα από την ιδιότητα της blogger, σ’ ένα «μικρόκοσμο» που της επιτρέπει να δημιουργεί, να απολαμβάνει και τελικά να μοιράζεται την μαγειρική και την γαστρονομία στην πιο απλή της μορφή, την οικιακή, με ανθρώπους που ταυτίζονται οι απόψεις τους και η αγάπη τους γι΄ αυτή. Έξω από την «διαδικτυακή κουζίνα» έχει δημιουργήσει την ομάδα Food4Good με την οποία μαγειρεύουν συχνά για καλό σκοπό.
Γαριδομακαρονάδα
Ψητός χοιρινός λαιμός με μυρωδικά
Σαλάτα με ξερά σύκα, αχλάδι και σκοτύρι Ίου
Αγριογούρουνο με βινσάντο Σαντορίνης και άρωμα εσπεριδοειδών
Γιορτινή κότα στα λεμονόφυλλα
Σαλάτα Coleslaw με μήλο και ραπανάκι
Πλιγούρι με μανιτάρια και κράνμπερις
Σαλάτα με Σπανάκι, Φέτα και Ρόδι
Rosolli, Χριστουγεννιάτικη Φινλανδική Σαλάτα
Χρυσοί κανόνες για να φτιάξετε την τέλεια γαλοπούλα
Χριστόψωμο Κυθήρων
Πικάντικη Σούπα με Γαρίδες, Κάρυ και Κρέμα Καρύδας