Ο Γιώργος Πίττας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Από το 1980 ιδρυτικό μέλος του Νέου Κατοικείν, το 1995 δημιουργεί το Lefkes Village κι από 2010 ως μελος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) είναι επικεφαλής του “Ελληνικού πρωινού”, ενός προγράμματος που αποσκοπεί στην σύνδεση της ξενοδοχίας με τον γαστρονομικό πλούτο κάθε τόπου. Συγγραφέας 6 βιβλίων, δημιουργεί το 2015 το greekgastronomyguide.gr όπου επιχειρεί να παρουσιάσει την ελληνική γαστρονομία στο όλον της.
Αφιέρωμα στο Ζαγόρι: Η παραδοσιακή κουζίνα με τις 178 συνταγές πίτας
Πέντε διαλεχτά καφενεία των Κυκλάδων
Αφιέρωμα στη Μεσσηνία: Ο τόπος και η ιστορία της
Αφιέρωμα στη Μεσσηνία: Πώς να φτιάξετε τραβηχτές πίτες Μάνης
Αφιέρωμα στη Μεσσηνιακή κουζίνα: Πώς να φτιάξετε παραδοσιακά λαλάγγια
Αφιέρωμα στη Μεσσηνιακή κουζίνα: Η παραδοσιακή γουρνοπούλα
Αφιέρωμα στο Βόλο και το Πήλιο: Ο παραδοσιακός χαλβάς Παπαγιαννόπουλου
Αφιέρωμα στο Βόλο και το Πήλιο: Ένα καφενείο με παραμυθένια ατμόσφαιρα στις Μηλιές
Αφιέρωμα στο Βόλο και το Πήλιο: Συνταγή για σπεντζοφάι
Αφιέρωμα στο Βόλο και το Πήλιο: Τα καφενεία της πλατείας του Αγίου Λαυρεντίου
Αφιέρωμα στο Βόλο και το Πήλιο: Το διάσημο τρενάκι του Πηλίου
Αφιέρωμα στο Βόλο και το Πήλιο: Ο τόπος και η ιστορία του