clouds icon
16°C
search icon

Ιδρυτής του greekgastronomyguide.gr

Γιώργος Πίττας

Ο Γιώργος Πίττας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Από το 1980 ιδρυτικό μέλος του Νέου Κατοικείν, το 1995 δημιουργεί το Lefkes Village κι από 2010 ως μελος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) είναι επικεφαλής του “Ελληνικού πρωινού”, ενός προγράμματος που αποσκοπεί στην σύνδεση της ξενοδοχίας με τον γαστρονομικό πλούτο κάθε τόπου. Συγγραφέας 6 βιβλίων, δημιουργεί το 2015 το
greekgastronomyguide.gr όπου επιχειρεί να παρουσιάσει την ελληνική γαστρονομία στο όλον της.

Αφιέρωμα στην Κρήτη: Τόπος, ιστορία και γαστρονομία

Αφιέρωμα στην Πάτμο: Το πρότυπο εστιατόριο Ταρσανάς και η ιστορία του

Αφιέρωμα στην Πάτμο: Η πιο πληθωρική αιγαιοπελαγίτικη τυρόπιτα

Αφιέρωμα στην Πάτμο: Το ζαχαροπλαστείο Χριστόδουλος, που κάποτε ήταν «γερμανικός» φούρνος

Αφιέρωμα στην Πάτμο: Τόπος, ιστορία και τοπική γαστρονομία

Αφιέρωμα στην Πάτμο: Η παραδοσιακή κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα

Αφιέρωμα στην Πάτμο: Η Μονή Θεολόγου που ιδρύθηκε το 1808

Αφιέρωμα στην Αστυπάλαια: Το καφενείο του Μουγγού με τις δεκάδες φωτογραφίες που θυμίζει μουσείο

Αφιέρωμα στην Αστυπάλαια: Η στρατηγική θέση του νησιού και ο μεγάλος σεισμός του ’56

Αφιέρωμα στην Αστυπάλαια: Τα ξεχωριστά τυριά του νησιού

Αφιέρωμα στην Κέρκυρα: Το κτήμα Θεοτόκη, έκτασης 1200 στρεμμάτων

Αφιέρωμα στην Κέρκυρα: Η ιστορία της βιοτεχνίας Pasta Corfu που ξεκινά από το 1960