Οι τελευταίες 24 ώρες του Χίτλερ σε ένα βιβλίο: Το αποχαιρετιστήριο πάρτι, ο γάμος και το σεξ με την Μπράουν και η αυτοκτονία

Οι τελευταίες 24 ώρες του Χίτλερ σε ένα βιβλίο: Το αποχαιρετιστήριο πάρτι, ο γάμος και το σεξ με την Μπράουν και η αυτοκτονία
Our undated picture shows the German Fuehrer Adolf Hitler and his mistress Eva Braun while dining. (AP-Photo/Eva Braun's Album/HO)
Our undated picture shows the German Fuehrer Adolf Hitler and his mistress Eva Braun while dining. (AP-Photo/Eva Braun's Album/HO)
ASSOCIATED PRESS

Η τελευταία ημέρα της ζωής του Χίτλερ στο καταφύγιό του στο Βερολίνο περιγράφεται λεπτό προς λεπτό σε ένα νέο βιβλίο που τιτλοφορείται: "Hitler's Last Day" και υπογράφουν ο Jonathan Mayo και η Emma Craigie.

Κυριακή, 29 Απριλίου 1945, 7 π.μ

Οι Βερολινέζοι αναζητούν τροφή στα καταφύγια. Ο 16χρονος Armin Lehmann που εργάζεται στη νεολαία του Χίτλερ, είναι σοκαρισμένος από την απελπισία των απλών πολιτών, πολλοί από τους οποίους πεθαίνουν από την πείνα.

10 π.μ

Ένας δεύτερος νεαρός της νεολαίας του Χίτλερ εμφανίζεται στο πάνω καταφύγιο αναφέροντας ότι τα ρώσικα άρματα βρίσκονται 500 μέτρα από την Καγκελαρία.

10:30 π.μ

Μιλώντας στο τηλέφωνο με το αρχηγείο στο Βερολίνο ο Στρατηγός Krebs μαθαίνει ότι η γερμανική άμυνα καταρρέει σε όλα τα μέτωπα.

Όλες οι τηλεφωνικές επαφές μεταξύ Βερολίνου και τον έξω κόσμου είναι αδύνατες.

11:00 π.μ

Αποκαλύπτεται πως ο Χίτλερ προετοιμάζεται για το θάνατο του λίγες ώρες μετά το γάμο του με την Εύα Μπράουν.

Ο μπάτλερ του Χίτλερ, Heinz Linge, χτυπάει την πόρτα του μικρό υπνοδωμάτιο του κυρίου του για να τον βοηθήσει να ντυθεί. Η ρουτίνα είναι πάντα η ίδια. Όσο πιο γρήγορα ντυνόταν ο Χίτλερ, τόσο σε καλύτερη διάθεση ήταν. Εκείνο το πρωί, ωστόσο, ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι ντυμένος. Φορούσε τα πάντα εκτός από τη γραβάτα του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο κουρέας του Χίτλερ, August Wollenhaupt, έρχεται στην κρεβατοκάμαρα για να χτενίσει τα μαλλιά και το μουστάκι του.

Ο Linge ρίχνει λίγη κοκαΐνη στο δεξί μάτι του Χίτλερ, το οποίο του προκαλεί έντονο πόνο τις τελευταίες μέρες. Στη συνέχεια, του δίνει ένα πακέτο με φάρμακα. Για πρώτη φορά ύστερα από εννέα χρόνια ο Χίτλερ δεν έχει κανένα προσωπικό γιατρό. Μια εβδομάδα νωρίτερα είχε απολύσει τον προσωπικό του γιατρό, Theodor Morell.

Ωστόσο, ο Morell φεύγοντας είχε αφήσει ένα ντουλάπι γεμάτο φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης της γλυκόζης και ενέσεων αμφεταμινών, τα οποία τα χρησιμοποιούσε καθημερινά για να ενισχύει την ενέργεια του Φύρερ του. Σε ένα σημείο, ο Χίτλερ έπαιρνε 28 διαφορετικά χάπια και ενέσεις κάθε μέρα.

Στη συνέχεια, ζήτησε από τον Linge να του φέρει τον Wulf, ένα από τα αγαπημένα του σκυλιά που είχε γεννηθεί στο καταφύγιο του στην Αλσατία.

11:45 π.μ

Τα έξι παιδιά του Joseph Goebbels και της συζύγου του Μάγδας παίζουν στο διάδρομο του καταφυγίου. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ενθουσιασμένοι που βρίσκονται εκεί. Αποκαλούν το καταφύγιο "σπηλιά".

14:00 μ.μ

Ο Χίτλερ γευματίζει με την Εύα Μπράουν - την οποία παντρεύτηκε πριν από λίγες ώρες - και τις δύο εναπομείναντες γραμματείς του. Πρόκειται για μια συνήθεια που λαμβάνει χώρα από το φθινόπωρο του 1942, λίγο μετά την έναρξη της μάχης του Στάλινγκραντ. Ο Αδόλφος Χίτλερ και η σύντροφος του Εύα Μπράουν, έκαναν σεξ χωρίς να αγγίζονται και πιθανότατα χωρίς να βγάζουν ούτε καν τα ρούχα τους, σύμφωνα με τον συγγραφέα, Martin Amis.

Ο Χίτλερ και η Εύα έγιναν εραστές το 1932, αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκαν μαζί στο κοινό και οι Γερμανοί δεν γνώριζαν τη σχέση τους παρά μόνο μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Εκείνες τις ώρες όμως, είχε διάθεση για παθιασμένο σεξ και αλκοόλ.

Γύρω στις 15:00 μ.μ

Ο γιατρός της Καγγελαρίας, Werner Haase, σπάει μια κάψουλα κυανίου μέσα στο στόμα της Blondi. Ο Χίτλερ έρχεται να επιθεωρήσει το σώμα. Θέλει να δει ότι οι κάψουλες κυανίου λειτουργούν πραγματικά.

16:00 μ.μ

Ο επικεφαλής της προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς και η οικογένειά του κάνουν αποχαιρετιστήριο πάρτι. Περίπου 40 άτομα έχουν συγκεντρωθεί, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού και των ασθενών από το νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης που έχει συσταθεί στο κελάρι της Καγκελαρίας.

Τα παιδιά του μαζεύονται γύρω από το τραπέζι και να τραγουδούν γερμανικά δημοτικά τραγούδια και νανουρίσματα, με τη συνοδεία ενός νεαρού στρατιώτη που παίζει ακορντεόν.

Περίπου στις 22:00 μ.μ

Ο Χίτλερ κάθεται στο τραπέζι στην αίθουσα συνεδριάσεων, διαβάζοντας τα πρακτικά του θανάτου του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Ακόμα και τώρα, δεν έχει εντελώς εγκαταλείψει την ελπίδα ότι το Βερολίνο μπορεί να μην πέσει. Διατάζει ένα ραδιοφωνικό μήνυμα που θα σταλεί προς τις γερμανικές δυνάμεις.

Ξημερώματα Δευτέρας

Περίπου 25 φύλακες και υπάλληλοι έχουν κλητευθεί από την καγκελαρία του Ράϊχ στο Führerbunker. Ο Χίτλερ τους αναφέρει ότι προτίθεται να βάλει τέλος στη ζωή του αντί να πέσει στα χέρια των Ρώσων.

3 π.μ

Ο Χίτλερ μαθαίνει ότι τα γερμανικά στρατεύματα δε μπορούν να προσεγγίσουν το Βερολίνο. Διατάζει ένα μήνυμα που θα σταλεί στο ναύαρχο Donitz, επικεφαλής του γερμανικού ναυτικού: "Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα εναντίον όλων των προδοτών".

4.30 π.μ.

Ο Χίτλερ αποσύρεται στο κρεβάτι του.

6:00 π.μ

Κάθεται σε μια καρέκλα δίπλα στο κρεβάτι του, φορώντας παντόφλες από μαλακό δέρμα. Λίγες ώρες αργότερα έβαλε ένα πιστόλι στο στόμα του και πυροβόλησε. Στις 3:30 η Εύα Μπράουν είχε αυτοκτονήσει με υδροκυάνιο.

Πηγή: Dailymail.co.uk

Δημοφιλή