Οι διάλογοι Μαρινάκη με τον ανακριτή κατά την πολύωρη απολογία του

Οι διάλογοι Μαρινάκη με τον ανακριτή κατά την πολύωρη απολογία του
eurokinissi

Eλεύθερος, με εγγύηση 200.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και της υποχρεωτικής εμφάνισης του κάθε 1η και 15η σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε μετά από την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς κ. Ανδρεάδη και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα κ. Μαυροπούλου, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος αντιμετωπίζει πέντε κακουργήματα, γιά εμπλοκή στην υπόθεση με τα στημένα ματς, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και απέδωσε όλη την υπόθεση σε σκευωρία εναντίον του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εναντίον του με συγκεκριμένους ενορχηστρωτές.

Οι συνήγοροι του Θανάσης Βαρλάμης και Βασίλης Δημακόπουλος κατέθεσαν στον ανακριτή πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, στο μεγαλύτερο μέρος του οποίου αναπτύσσονται νομικά επιχειρήματα, με τα οποία προσπάθησε να δικαιολογήσει το ανυπόστατο των κατηγοριών.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απολογήθηκε για πέντε κακουργήματα:

- Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,

-Εκβίαση κατ΄εξακολούθηση, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια

-Απάτη, η οποία συνίσταται στο ότι, κατάρτιζε τους πίνακες των διαιτητών, με αποτέλεσμα να παραπλανάται το φίλαθλο ελληνικό κοινό, οι υπόλοιποι διαιτητές, οι ιδιοκτήτες και παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων, οι παίχτες του στοιχήματος κλπ.

- Δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα,που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις και ο σκοπός επετεύχθη.

-Ηθική αυτουργία σε έκρηξη που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή, που αφορά την υπόθεση Κωνσταντινέα.

Και επίσης στο κατηγορητήριο επισημαίνεται πως όλα τα παραπάνω τα έκανε, για να ωφεληθεί η ομάδα του Ολυμπιακού και να εισπράξει τα έσοδα του Champions League και Super League και του κυπέλλου.

Στο υπόμνημα του, αλλά και στις ερωτήσεις, που δέχτηκε από τον ανακριτή, αρνήθηκε την εμπλοκή του στα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι, από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι, έχει προκληθεί περιουσιακή βλάβη τρίτου προσώπου ή φορέα.

Επίσης δεν προκύπτει ότι, εκβιάστηκε οποιοσδήποτε και ότι, από αυτό υπήρξε οικονομικό όφελος του κατηγορούμενου και της ομάδας του, ή ότι επηρέασε το αποτέλεσμα των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Την ίδια στάση κράτησε και γιά την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη στο φούρνο στην Καλαμάτα, υποστηρίζοντας ότι, το μόνο που υπήρξε είναι μία ανώνυμη επιστολή.

Ο κ. Μαρινάκης δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τον ανακριτή, που βασίζονταν στις τηλεφωνικές συνομιλίες του, που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρεάδης τον ρώτησε για το λόγο των συνομιλιών του με τους Γ. Σαρρή και Θ. Κουρίδη και απάντησε ότι, όσα είπαν δεν είχαν καμία σχέση με τις κατηγορίες.

Ανακριτής:Γιατί υποστηρίξατε τον Γ. Σαρρή ως υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ;

Μαρινάκης: Γιατί ήταν αξιόλογος, μορφωμένος και ηθικός άνθρωπος.

Ανακριτής:Στη συνάντηση σας στο Χίλτον, όπου συμμετείχαν Σαρρής, Κουρίδης, Σταθόπουλος, Παπακωνσταντίνου και Σάββας,τι συζητήσατε και τι αποφασίσατε;

Μαρινάκης: Ηταν μία τυχαία συνάντηση και δεν μπορεί οι τυχαίες συναντήσεις να μετατρέπονται σε ποινικά αδικήματα..

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο ανακριτής του διαβάζει αποσπάσματα από τις δύο καταθέσεις του Αλέξη Κούγια, τις οποίες ο γνωστός ποινικολόγος έδωσε στον εισαγγελέα Αριστείδη Κορρέα και στη συνέχεια στον ανακριτή.

Μαρινάκης: Βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Ο κ. Μαρινάκης έφτασε στο γραφείο του ανακριτή λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Πέμπτης, χειροκροτούμενος από μικρή ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού, που βρίσκονταν στα δικαστήρια.

Η απολογία του ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι.

Παρόντες ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού Γιάννης Βρέντζος, ο αντιπρόεδρος Σάββας Θεοδωρίδης , ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς κλπ.

Δημοφιλή