Παραίτηση Νίκου Γεωργιάδη και παρέμβαση εισαγγελίας μετά το δημοσίευμα του Hot Doc και τις καταγγελίες για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ

Παραίτηση Νίκου Γεωργιάδη και παρέμβαση εισαγγελίας μετά το δημοσίευμα του Hot Doc και τις καταγγελίες για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ
Eurokinissi

Tην παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και δημοσίευμα του περιοδικού “HOT DOC”, περί εμπλοκής συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ και πρώην βουλευτή Νίκου Γεωργιάδη, σε υπόθεση παιδεραστίας στη Μολδαβία. Ο ίδιος με δήλωσή του τόνισε ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και ότι θα σταματήσει άμεσα να παρέχει τις υπηρεσίες του στη Νέα Δημοκρατία.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξεκίνησε κατεπείγουσα δικαστική έρευνα, με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού, καθώς και μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου, στην οποία αναφέρεται ότι, ο πρώην βουλευτής συνελήφθη στη Μολδαβία, για υπόθεση παιδεραστίας και αφέθηκε ελεύθερος επιδεικνύοντας διπλωματικό διαβατήριο, αφού το εκείνο το διάστημα υπηρετούσε σε θέσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ και παράλληλα τελούσε χρέη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών.

Η δικαστική έρευνα θα αξιολογήσει τα καταγγελόμενα, προκειμένου να διαπιστωθεί εαν προκύπτουν στοιχεία, για τη διάπραξη αδικήματος εκ μέρους του πρώην βουλευτή, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για τα αδικήματα που τελούνται «από ημεδαπό στην αλλοδαπή».

Ο δημοσιογράφος έχει παραδώσει κατάλογο μαρτύρων στην Εισαγγελία, με πρόσωπα, που όπως ισχυρίζεται γνωρίζουν στοιχεία της υπό έρευνα υπόθεσης. Παράλληλα, αναμένεται να αποσταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές της Μολδαβίας προκειμένου να συνδράμουν τις έρευνες.

Τι δηλώνει ο ίδιος

Ο ίδιος ο πρώην βουλευτής δήλωσε σχετικά: «Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία».

Δημοφιλή