Ο Trump ισχυρίστηκε πως το Facebook είναι εναντίον του, και ο Mark Zuckerberg του απάντησε αναλόγως

Ο Trump ισχυρίστηκε πως το Facebook είναι εναντίον του, και ο Mark Zuckerberg του απάντησε αναλόγως

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και ο ιδιοκτήτης του Facebook, Mark Zuckerberg, είχαν χθες Τετάρτη μια φραστική αντιπαράθεση μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, με τον πρώτο να καταγγέλλει ότι ο ιστότοπος είναι «εναντίον του», μια κατηγορία που διαψεύδει το Facebook.

Η αντιπαράθεση αυτή ξέσπασε την ώρα που ο Zuckerberg αναμένεται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στη Γερουσία στο πλαίσιο της έρευνας για την ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Η διεύθυνση του Facebook αποδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα, δεχόμενη πιέσεις, να παραδώσει στο Κογκρέσο το περιεχόμενο και άλλα στοιχεία διαφημιστικών μηνυμάτων και άλλων αναρτήσεων πολιτικού χαρακτήρα που αγοράστηκαν ή καταχωρήθηκαν από εταιρείες ρωσικών συμφερόντων στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ, τα μηνύματα είχαν στόχο να ανακινήσουν πολιτικές εντάσεις για διάφορα ζητήματα προκειμένου τελικά να ζημιωθεί η υποψήφια των δημοκρατικών Hillary Clinton, η οποία βρισκόταν στην πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις.

«Το Facebook ήταν πάντα ενάντια στον Trump», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στον λογαριασμό του στο twitter, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ιστότοπος «συνωμοτεί» με τις εφημερίδες Washington Post και New York Times, οι οποίες είναι επίσης εναντίον του.

«Ο Trump ισχυρίζεται ότι το Facebook είναι εναντίον του. Οι φιλελεύθεροι ισχυρίζονται ότι βοηθήσαμε τον Trump. Οι δύο πλευρές είναι δυσαρεστημένες από απόψεις και περιεχόμενο που δεν τους αρέσει», απάντησε ο Zuckerberg στο Facebook, το οποίο χαρακτήρισε «πλατφόρμα για όλες τις απόψεις».

Επωφελήθηκε μάλιστα της ευκαιρίας να υποβαθμίσει την επιρροή του ιστότοπου στο αποτέλεσμα των εκλογών.

«Μετά τις εκλογές είχα πει ότι πιστεύω πως η άποψη ότι η παραπληροφόρηση μέσω του Facebook μπόρεσε να επηρεάσει τις εκλογές είναι παράλογη. Το να την αποκαλέσω παράλογη ήταν περιφρονητικό και το μετανιώνω. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα για να το αντιμετωπίζουμε περιφρονητικά», τόνισε ο Zuckerberg.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)