ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/12/2014 03:41 EET

Ο τεράστιος ροζ κανίβαλος γυμνοσάλιαγκας

Michael Murphy

Αυτοί οι μεγάλοι φωσφοριζέ ροζ γυμνοσάλιαγκες είναι ζωντανά πλάσματα της φύσης που ομορφαίνουν το δάσος του απομονωμένου Όρους Kaputar στην Αυστραλία. Ξεπετάγονταικατά τις βροχερές νύχτες, όταν ψάχνουν για άλγες και μούσκλα σε δέντρα, και μερικές φορές τρώνε επίσης και τους αδελφούς τους γυμνοσάλιαγκες.

Αυτοί οι σαρκοφάγοι γυμνοσάλιαγκες, που επιστημονικά ονομάζονται Triboniophorus Graeffei, ψάχνουν για χορτοφάγους γυμνοσάλιαγκες γύρω από την περιοχή. Είναι απλά μόνο ένα από τα τρία είδη κανίβαλου γυμνοσάλιαγκα που ζουν στο Kaputar. Σέρνονται τριγύρω ψάχνοντας για τα υγρά μονοπάτια που σχηματίζουν οι άλλοι γυμνοσάλιαγκες και τους κυνηγούν για να γευματίσουν.

Αυτoί οι γυμνοσάλιαγκες λοιπόν έχουν μήκος 20 εκατοστά! Όταν η μέρα ξεκινά κρύβονται στα μικρά φυτά στις βάσεις των δέντρων. Όταν όμως πέφτει η νύχτα εκείνα κυκλοφορούν για να βρουν τροφή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άλλο μέρος στη γη οπού μπορεί κανείς να τους βρει παρά μόνο στο όρος Kaputer. Η επιστήμη λέει πως αυτά τα ροζ πλασματάκια δεν θα υπήρχαν σήμερα αν δεν είχε προηγηθεί μία ηφαιστιακή έκρηξη 17.000.000 χρόνια πριν. Η έκρηξη δημιούργησε μία περιοχή σε μεγάλο υψόμετρο με έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, οπού οι γυμνοσάλιαγκες μαζί με άλλα ασπόνδυλα κατάφεραν να επιβιώσουν ζώντας απομονωμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα .

πηγή: Business Insider

Sponsored Post