11 πράγματα που θα θέλατε να πείτε στον 25χρονο εαυτό σας

11 πράγματα που θα θέλατε να πείτε στον 25χρονο εαυτό σας
Shutterstock / ArtFamily

Μεγαλώνοντας και έχοντας αποκτήσει την εμπειρία της ζωής, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο αφελής ήταν στα νιάτα του. Ίσως, αν είχατε κάνει κάποια πράγματα, αν είχατε προνοήσει περισσότερα για κάποια άλλα, τότε η ζωή σας μπορεί να ήταν αλλιώς. Εσείς αν μπορούσατε τι θα λέγατε στον 25χρονο εαυτό σας;

«Μην ξεχνάς να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου»

Όταν νιώθετε ότι κάποιος σας αδικεί, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του εαυτού σας, είστε μόνο εσείς. Μην ξεχνάτε να σηκώνετε ανάστημα, όποτε χρειάζεται.

«Να γνωρίζεις πότε να απομακρύνεσαι από μία κατάσταση»

Θα χρειαστεί να πάρετε δύσκολες αποφάσεις στη ζωή, να απομακρυνθείτε από τις δυσκολίες ακόμα και από μερικούς ανθρώπους. Είναι σημαντικό να βρίσκεται τη δύναμη να το κάνετε και να μην αναλώνεστε σε οτιδήποτε σας κάνει κακό.

«Να αποταμιεύεις»

Μεγαλώνοντας καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι να έχει κάποια χρήματα στην άκρη για μία ώρα ανάγκης και στα 25 του χρόνια, είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς τα απρόοπτα της ζωής. Αποφύγετε τα περιττά έξοδα, όπως το να παραγγέλνετε συστηματικά φαγητό από έξω ή να παίρνετε καφέ στο γραφείο και κάντε ένα γερό κομπόδεμα για το μέλλον.

«Ξανασκέψου το επάγγελμα που έχεις διαλέξει»

Αν είναι κάποια στιγμή κατάλληλη για να σκεφτείτε πολύ καλά το επαγγελματικό σας μέλλον, είναι τότε.

«Φρόντισε να ταξιδεύεις περισσότερο»

Προτού ξεκινήσουν οι οικογενειακές υποχρεώσεις, τα παιδιά και η πολλή δουλειά, προσπαθήστε να γυρίσετε τον κόσμο και να κάνετε ταξίδια. Ζήστε όσο περισσότερο μπορείτε τα νιάτα σας, γιατί ύστερα στη ζωή θα είναι πιο δύσκολο.

«Μην δημιουργείς χρέη»

Μην αγοράζετε πράγματα που δεν έχετε ανάγκη και κυρίως πράγματα που δεν έχετε αρκετά λεφτά.

«Ποτέ χωρίς το αντηλιακό σου»

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που φημίζεται για τον ήλιο της και πραγματικά είναι φοβερό συναίσθημα να βγαίνει κανείς στον καυτό ήλιο. Παρ' ολ' αυτά δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό σας, ακόμα και τον χειμώνα.

«Σκέψου καλά πριν παντρευτείς»

Αν δεν είστε σίγουροι, μη βιαστείτε να κάνετε το επόμενο βήμα. Ο γάμος είναι μία σημαντική στιγμή και καλό θα ήταν να την ζήσετε όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες και όχι με βιασύνη.

«Μη βιάζεσαι»

Μην αφήνετε πολύτιμες στιγμές να σας προσπερνούν. Αντί να σπαταλάτε τον χρόνο σας μπροστά από την οθόνη του κινητού σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε τους ανθρώπους που έχει γύρω σας και να νιώσετε ευγνωμοσύνη για αυτά που έχετε.

«Δώσε σημασία στη μόρφωσή σου»

Μπορεί όταν είστε μικροί να βαριέστε το διάβασμα και τις εργασίες, αλλά είναι σημαντικό για την αυτοβελτίωση του καθενός να μορφώνεται και να εκπαιδεύεται με όποιον τρόπο μπορεί. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρειάζονται πολλά πτυχία και μεταπτυχιακά για να είναι κανείς μορφωμένος.

«Να δίνεις σημασία στην υγεία σου»

Σε μικρή ηλικία, όλοι έχουν την τάση να θεωρούν ότι είναι άτρωτοι και τίποτα κακό δεν πρόκειται να τους συμβεί. Το να προσέχετε την υγεία σας από μικρή ηλικία είναι σαν να κάνετε μία επένδυση για το μέλλον, ώστε να μην δημιουργήσετε στον οργανισμό σας «ανοιχτά μέτωπα» που θα πρέπει να ασχοληθείτε μεγαλώνοντας.

Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο 11 Things People Over 50 Wish They'd Done Differently At 25 που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.