ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/02/2015 15:49 EET | Updated 10/02/2015 15:57 EET

Γιούνκερ: Ένα «Grexit» δεν είναι μέρος του σεναρίου μου

ASSOCIATED PRESS
Luxembourg Prime Minister and Eurogroup President Jean-Claude Junker, reacts with medias at the hotel Matignon after his meeting French Prime Minister Francois Fillon in Paris, Thursday, April, 28, 2011. (AP Photo/Jacques Brinon)

Δεν είναι στις προθέσεις της Ευρώπης, αλλά ούτε και της Ελλάδας το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, τονίζοντας: Το ενδεχόμενο ενός Grexit «δεν είναι μέρος του σεναρίου μου».

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να αποχωρεί από τη ζώνη του ευρώ, ο κ.Γιούνκερ, είπε: «Αυτό δεν αποτελεί μέρος του σεναρίου μου, δεν βρίσκεται στο πεδίο του ραντάρ μου. Προσπάθησα επί τρία χρόνια ως επικεφαλής του Eurogroup, ώστε να μην βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, να μην την βγάλουν και ώστε να μη μετακινηθεί μόνη της στο περιθώριο. Τώρα που τα πράγματα έχουν ησυχάσει δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοιου είδους σενάρια και ο κ. Τσίπρας είπε επίσης πως δεν αποτελεί μέρος του εθνικού του σχεδίου. Θα προσπαθήσουμε από κοινού η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της ευρωζώνης. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι θα τηρηθούν οι βασικές δεσμεύσεις του σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η αλληλεγγύη του ενός συνεπάγεται την συνέπεια του άλλου. Το ένα προϋποθέτει το άλλο».

Σχολιάζοντας δε το γεγονός ότι πήρε από το χέρι τον Αλέξη Τσίπρα για να βγουν έξω από την αίθουσα τύπου της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιούνκερ απαντά ότι ήθελε να τον υποδεχθεί φιλικά και σημείωσε: «Γιατί θα έπρεπε να μην τον υποδεχθώ φιλικά; Δεν βρισκόμαστε σε πολεμική αντιπαράθεση με του Έλληνες και με την νέα κυβέρνηση στην Αθήνα».

Sponsored Post