ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/06/2015 16:50 EEST | Updated 14/06/2015 16:53 EEST

Ο Γιάννης Δραγασάκης για την εμπλοκή: Παραμένει η επιμονή για μείωση συντάξεων και αύξηση ΦΠΑ

Lefteris Partsalis / SOOC

Μετά εμπλοκή που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, που οδήγησε στην αποχώρηση της ελληνικής πλευράς, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, τόνισε ότι η εμπλοκή προκλήθηκε λόγω των απαιτήσεων για περικοπές στις συντάξεις και τον ΦΠΑ.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Δραγασάκη

Η Ελληνική αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε σήμερα στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις όπως είχε συμφωνηθεί, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες –δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό.

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό

όπως το προσδιορίζουν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Ωστόσο παραμένει η επιμονή τους η κάλυψη του κενού να γίνει αποκλειστικά με περικοπές συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και από αύξηση του ΦΠΑ επίσης κατά 1% του ΑΕΠ.

Παρά την παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη πλευρά των θεσμών για συζητήσεις σε εκείνο το επίπεδο και με εκείνες τις εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά.

Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας.

Sponsored Post