ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/08/2015 14:22 EEST | Updated 28/08/2015 14:22 EEST

Εξηγήσεις Χαϊκάλη: Δεν συμμετείχα σε offshore, δεν είμαι ούτε μέτοχος ούτε ιδιοκτήτης

Sooc

Εξηγήσεις αναφορικά με την περίφημη offshore εταιρία με έδρα στην Κύπρο με την οποία φέρεται να είχε οικονομικές σχέσεις, έδωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παύλος Χαϊκάλης.

Όπως ανέφερε δεν πρόκειται για μια offshore εταιρία αλλά για μία νόμιμη εταιρία και μάλιστα με ευρωπαϊκή έδρα, επομένως όπως είπε ο όρος offshore είναι αδόκιμος.

«Ο συσχετισμός με κυπριακή εταιρία η οποία θεωρείται offshore είναι δόλιος και υπαγορεύεται από κέντρα που θέλουν να πλήξουν εμένα, τους ΑΝ.ΕΛ και την προηγούμενη κυβέρνηση».

Ο κ. Χαϊκάλη ανέφερε επίσης ότι η εταιρία προϋπήρχε και ότι ο ίδιος σύναψε μία σχέση μαζί της επ' αμοιβής και μάλιστα νόμιμη.

«Δεν είμαι ούτε μέτοχος ούτε ιδιοκτήτης, συνεργάστηκα με σύμβαση με τη εταιρία . Δεν συμμετείχα ούτε με άλλη offshore ως παρένθετη, ούτε ήμουν μέτοχος ούτε ιδιοκτήτης», τόνισε ο κ. Χαϊκάλης.

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι η οικονομική σχέση με την εταιρία ξεκίνησε το 2008 και διεκόπη το 2011, όταν και κόπηκε το τελευταίο τιμολόγιο το οποίο όπως είπε πέρασε και από έλεγχο από το υπουργείο Οικονομικών.

«Είχα συμφωνία εκπροσώπησης και διαχείρισης δικαιωμάτων, λειτουργούσε σαν ατζέντης η εταιρία, είχαμε σχέση οικονομική», υπογράμμισε ο κ. Χαϊκάλης.

«Οι απολαβές τις οποίες είχα έχουν φορολογηθεί, η σχέση με την εταιρία δεν συστάθηκε με σκοπό την φοροαποφυγή ή φοροαπαλλαγή», τόνισε και υπογράμμισε:

«Όλο αυτό μου κινεί την υποψία ότι είμαι στόχος αποπροσανατόλησης της κοινής γνώμης», δήλωσε.

Sponsored Post