Κόντρα Κωνσταντοπούλου - ΑΝΕΛ για την δικογραφία των εξοπλιστικών

Κόντρα Κωνσταντοπούλου - ΑΝΕΛ για την δικογραφία των εξοπλιστικών
SOOC

Σε προσπάθεια αποδόμησης, απαξίωσης και «δολοφονίας της προσωπικότητας της», απέδωσε τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και την εμφανίζουν να έχει «θάψει» την ποινική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τα εξοπλιστικά, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαψεύδοντας τα με κατηγορηματικότητα.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε απόψε η κ. Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο για ανυπόστατα σκάνδαλα και για τερατώδεις ανακρίβειες και υποστήριξε ότι πίσω από αυτή την προσωπική επίθεση που δέχεται κρύβονται ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Επικρατείας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

Παράλληλα κατηγόρησε την απελθούσα κυβέρνηση για νεοδιαπλοκή ενώ τόνισε ότι η ίδια, αντίθετα από κάποιους άλλους, προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή για την προάσπιση του δημόσιου χρήματος.

«Αυτή η επίθεση ξεκίνησε από την ιστοσελίδα του κ. Δημήτρη Μπεκιάρη ο οποίος συνδέεται με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παπά και στον οποίο είχε ανατεθεί η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και συνεχίστηκε από τα έντυπα του αυριανισμού, ενώ αναπαρήχθει από την ιστοσελίδα Ολυμπία που είναι σε ευθεία σύνδεση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ», ανέφερε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι ενώ ήδη ο κ. Καμμένος έχει λάβει αντίγραφα της δικογραφίας για την οποία την εγκαλεί από τις 5 Μαρτίου, την εγκαλεί ότι την έθαψε. Πρόσθεσε δε ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ ζήτησε και δεύτερο αντίγραφο της ίδιας δικογραφίας μία μέρα πριν κλείσει η Βουλή.

«Στις 4. 3. 2015 ζήτησε αυτή τη δικογραφία και την επομένη την πήρε ολόκληρη. Στις 10 Μαρτίου σε επίσκεψη μου στο υπουργείο 'Αμυνας έκανα ειδική αναφορά στην ανάγκη συνεργασίας του υπουργείου με τη Βουλή για τα εξοπλιστικά και τις συμβάσεις μίζας και διαφθοράς. Τη δικογραφία την έχει στα χέρια του από τις 5 Μαρτίου. Ωστόσο, στις 26 Αυγούστου, παραμονή που θα έκλεινε η Βουλή, ο κ. Καμένος υπέβαλε ένα δεύτερο αίτημα, που ζητούσε την ίδια δικογραφία που είχε λάβει από τον Μάρτιο του 2015. Η αιτιολογία ήταν ότι ήθελε και ένα δεύτερο αντίγραφο. Γιατί με κουτοπόνηρο τρόπο έστειλε ίδια αίτηση για δικογραφία που είχε ήδη λάβει; Για να καταφέρεται εναντίον μου που ήμουν η μόνη που προσπάθησε να υπάρξει πραγματική διαλεύκανση της υπόθεσης.

Να απαντήσει ο κ. Καμμένος τι έκανε ο ίδιος με αυτή τη δικογραφία. Χρειάζονται 30 υπογραφές βουλευτών για να κινηθεί η διαδικασία για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Ουδεμία πρωτοβουλία τέτοια εν προκειμένω ανέλαβε το κόμμα του κ. Καμένου ή ο ίδιος», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Στις δηλώσεις αυτές της Ζωής Κωνσταντοπούλου απάντησε η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, χαρακτηρίζοντας ανυπόστατους τους ισχυρισμούς της για την δικογραφία με τα εξοπλιστικά.

«Για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση των εξοπλιστικών απαιτούνται οι υπογραφές τριάντα βουλευτών και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε δεκατρείς βουλευτές», ανέφερε η κυρία Χρυσοβελώνη, συμπληρώνοντας πως η σχετική δικογραφία παραδόθηκε στον κ. Καμμένο μια ημέρα αφότου είχε κλείσει η Βουλή.

«Επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου ισχυρίστηκε πως η ίδια ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι της εστάλη η δικογραφία για τα εξοπλιστικά από τη Δικαιοσύνη, ρωτάμε ευθέως: πότε προέβη στη σχετική ανακοίνωση και αν δόθηκε ο λόγος σε εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ», κατέληξε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή