Ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ; Τι ισχύει για άνδρες και γυναίκες σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ; Τι ισχύει για άνδρες και γυναίκες σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες
Alamy

Στις 3 το απόγευμα είναι η καλύτερη ώρα για σεξ με τον ή την σύντροφό σας, όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί. Δυστυχώς όμως εκείνη την ώρα οι περισσότεροι είμαστε στη δουλειά.

Το απόγευμα οι γυναίκες έχουν αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης. Η συγκεκριμένη ορμόνη βοηθά τους αθλητές να είναι σε εγρήγορση και γεμάτοι ενέργεια. Περίπου την ίδια ώρα οι άντρες έχουν ανεβασμένα τα επίπεδα των οιστρογόνων κάτι που τους κάνει να είναι συναισθηματικά παρόντες κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, εξηγεί η ενδοκρινολόγος Alisa Vitti στη daily mail.

«Τρεις το απόγευμα. Αυτή είναι η πιο καλή στιγμή και για τα δύο φύλα για να συνευρεθούν ερωτικά. Οι άντρες προσφέρουν στη γυναίκα τη συναισθηματική σταθερότητα που τόσο επιθυμεί, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν την μέγιστη δυνατή ικανοποίηση» εξηγεί η ίδια.

Η κ. Vitti συγγραφέας του βιβλίου – οδηγού - ορμονών για τις γυναίκες με τίτλος «Γυναικείος Κώδικας» (WomanCode), εξηγεί ότι κατά τη διάρκεια που οι άντρες κοιμούνται παράγουν τεστοστερόνη, μια βασική ορμόνη που μεταξύ άλλων συνδράμει στη σεξουαλική διέγερση. Τα υψηλότερα επίπεδα καταγράφονται τις πρωινές ώρες κάτι που σημαίνει πως αυτές είναι και οι κατάλληλες ώρες για τους άντρες να ερωτοτροπήσουν.

Ωστόσο αργά το απόγευμα, εξηγεί η Vitti, εκεί περίπου στις 3, τα επίπεδα τεστοστερόνης πέφτουν και αρχίζουν να ανεβαίνουν εκείνα των οιστρογόνων και ο συνδυασμός των δύο είναι ένα εξαιρετικό κοκτέιλ. Οι άντρες είναι συναισθηματικά παρόντες κατά την ερωτική πράξη και μπορεί να επικεντρωθεί στις ανάγκες και την ικανοποίηση της συντρόφου του.

Επίσης σύμφωνα με την ίδια οι καλύτερες μέρες για τη σεξουαλική πράξη είναι αυτές οι 10 ημέρες μετά την ωορρηξία όταν τόσο οιστρογόνα όσο και τεστοστερόνη κατακλύζουν τον γυναικείο οργανισμό κάτι που τις κάνει έτοιμες να απογειωθούν ερωτικά.

Όπως και να έχει, η κ. Vitti επιμένει ότι άσχετα από τις ημέρες του μήνα η καλύτερη ώρα για σεξ, για τις γυναίκες, είναι οι απογευματινές.

«Το κόλπο για ένα ζευγάρι να έχει πραγματικά ικανοποιητικό σέξ είναι να μπορέσει να συντονίσει τη λίμπιντό του» λέει η Vitti και επαναλαμβάνει πως η καλύτερη ώρα και για τους δύο είναι στις 3 το απόγευμα.

Δυστυχώς εκείνη την ώρα ο περισσότερος κόσμος δουλεύει. Όμως δεν χρειάζεται απογοήτευση γιατί υπάρχουν και άλλες επιστημονικές μελέτες που υποστηρίζουν πως οι πρωινές ώρες είναι οι καλύτερες ώρες τουλάχιστον για να προσπαθήσει κανείς να διαιωνίσει το είδος.

«Στους άνδρες τα επίπεδα τεστερόνης βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο περίπου στις 7 το πρωί» λέει η sex therapist Suzie Hayman και προσθέτει πως εκείνη την ώρα οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στα χάδια και ανταποκρίνονται στην τρυφερότητα.

Μια άλλη έρευνα του πανεπιστημίου Rutger στις ΗΠΑ διαπίστωσε πως τα προκαταρκτικά πριν το σεξ διπλασιάζονται το πρωί.

Αυτή είναι η ώρα που τα ζευγάρια και οι γυναίκες, είναι πιο πιθανό να έχουν οργασμούς και να μείνουν έγκυες σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μόντενα στην Ιταλία.

Δημοφιλή